Ferri adverteix el PP que "els valencians no perdonaran" que "s'ignoren" les reivindicacions

El síndic de Compromís demana que facen una anàlisi de "l'èxit de la manifestació" perquè hi reflexionen tant el Partit Popular com Isabel Bonig
/ València
19 novembre 2017 01:00h

El síndic del grup parlamentari Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha qualificat d'històrica la manifestació que va recórrer ahir el centre de la Ciutat de València per a reclamar un Finançament Just per al poble valencià, que va ser convocada per empresaris i sindicats i en la qual van participar tots els grups polítics amb l'única excepció del Partit Popular.

Per a Ferri, "l'èxit de la manifestació d'ahir ha de fer reflexionar el Partit Popular en el seu conjunt i Isabel Bonig en particular. El PP va cometre una primera errada quan va anunciar que no acudiria a la manifestació. Després, va cometre una segona errada posant en marxa una campanya per a intentar deslegitimar la mobilització amb una autèntica bateria de mentides. Però la seua major errada serà ignorar o menysprear el clam unitari i massiu que ahir van protagonitzar a València milers de valencians i valencianes. Si el PP i el govern central continuen ignorant una reivindicació com la d'un finançament just per a la nostra terra, han de tindre clar que el poble valencià no els ho perdonarà mai".

"Ahir milers de valencians i valencianes varen fer una demostració d'unitat sense precedents en les últimes dècades. Persones de totes les ideologies i vingudes de tots els racons del país vàrem decidir unir-nos per a exigir que ens deixen de tractar com a ciutadans de segona. Cal donar valor a l'assistència de molts simpatitzants del Partit Popular que no van fer cas de les directrius de Bonig i van decidir posar per davant la defensa dels nostres interessos. Creiem que haurien de ser un exemple per als actuals dirigents del PP que actuen com a delegats del govern de Rajoy, en lloc de com a representants dels valencians", ha afegit el síndic de Compromís.

Per a Ferri, "el govern del PP ha de garantir a partir de demà el seu suport a la reivindicació unitària dels valencians: un finançament just, que ens paguen els diners que ens deuen del deute històric i que ens garantisquen unes inversions dignes. La mobilització d'aquest cap de setmana no és un punt d'arribada, sinó de partida. És el primer pas per a demostrar que se'ns ha esgotat la paciència i que ens hem cansat de ser sempre menys que la resta".

next