Diari La Veu del País Valencià
La CEV ja és la nova patronal autonòmica valenciana

La Confederació d’Empresaris Valencians (CEV) s’ha constituït oficialment aquest dijous com a patronal a nivell autonòmic, tal com estava previst des de fa uns mesos després de la caiguda de Cierval. Així ho han decidit els socis de la CEV en assemblea, on han aprovat els nous estatuts amb un 74,9% dels vots.

Amb els nous estatuts, la CEV dota de legalitat la seua nova estructura, que en paraules del seu president, Salvador Navarro, “és una aposta valenta per la vertebració del territori”. De fet, s’inclouran en els òrgans de govern representants de les tres demarcacions del país, que seran escollits durant el primer trimestre del 2018, segons ha explicat Navarro.

També es crearan els Consells Empresarials Provincials, un per a cadascuna, i els seus presidents passaran a ser membres de la Junta Directiva per tal de mantindre la proporcionalitat territorial. El Comité Executiu, per la seua banda, estará format per 25 membres amb dret a vot. 12 d’aquest seran membres del Consell Empresarial de Castelló, mentre que 8 vindran d’Alacant i 12, de València.

Els estatuts aprovats estipulen un límit de mandats. Així, la presidència podrà durar un màxim de 8 anys consecutius i, per a ser candidat, caldrà comptar amb l’aval del 20% de l’assemblea. Hi haurà un màxim de nou vicepresidents, tres procedents dels Consells i la resta elegits per la Junta. S’ha volgut destacar la creació d’una Comissió de Bon Govern, que tindrà com a funció vetlar pel compliment de les normes de la Conferderació i que podrà plantejar les millores que considere convenients.

La Conferderació té com a objectius principals fomentar la iniciativa privada, promoure el desenvolupament econòmic sostenible en benefici de l’interés general i defendre els interessos dels seus associats, segons expliquen els seus estatuts. Navarro ha llançat un missatge de germanor i ha assegurat als membres que rebran suport sempre. Ha destacat que aquesta ampliació del seu àmbit d’actuació “no és el projecte Navarro, sinó que és el projecte de tots”.

En l’assemblea, els socis han ratificat per unanimitat dels assistents la memòria d’activitats i els resultats econòmics. També han decidit aplaçar per a l’any vinent la celebració del seu 40é aniversari, per a poder celebrar-lo amb les noves empreses i entitats que s’han adherit a la CEV els últims mesos. Entre elles destaquen CaixaBank, Bankia, Fira València, Baleària o Levante Wagen.

També s’han incorporat noves associacions i federacions, com per exemple la patronal hotelera Hosbec, la Federació d’Empresaris del Metall d’Alacant (FEMPA) o l’Associació Empresarial Castellonenca de Transport de Mercaderies (ACTM). Amb totes elles i sota el lema “40+1, som més”, la CEV vol celebrar el seu aniversari i la nova situació com a patronal autonòmica amb xarrades, activitats i conferències distribuïdes per tot el territori.

La CEV convida al PP a sumarse al 18-N

Salvador Navarro també s’ha referit a la manifestació de dissabte pel finançament. Sobre aquest tema, el president de la CEV ha assenyalat que la convocatòria és una “magnífica eina” per a donar suport als partits polítics valencians de cara a la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2018. A més, ha animat al PP a què es repense la seua absència en la protesta del dia 18. Ha assegurat que encara estan “a temps” perquè el dissabte “en primera línia estarà la societat civil: sindicats, patronal, universitats, i associacions”, mentre que “els partits polítics estaran clarament en segona fila”.

El president de la CEV ha recordat que va dir en el seu moment que no formaria part de la protesta si no hi havia unanimitat, però “l’actitud del govern central, després de dos mesos sense haver rebut contestació” a la seua petició d’una reunió, “demostra una altra vegada la invisibilitat de la Comunitat Valenciana”, ha lamentat.

Comparteix

Icona de pantalla completa