Diari La Veu del País Valencià
El Consell proposa una aliança estratègica amb Madrid per a dinamitzar l’activitat dels ports

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat a Madrid la necessitat de constituir una aliança logística entre el País Valencià i la Comunitat de Madrid, en la qual ports i empreses “sumen esforços” amb l’objectiu que l’activitat econòmica en tots dos territoris tinga “el millor escenari possible”.

El cap del Consell ha realitzat la proposta aquest dimarts durant la inauguració a Madrid de la jornada ‘Els ports, eines de competitivitat empresarial’, organitzada per la Confederació Empresarial Valenciana, la Confederació Empresarial de Madrid-CEOE i la Fundació Conexus.

En la seua intervenció, Puig ha recalcat la importància de segellar una “aliança estratègica econòmica” que genere sinergies entre el País Valencià i Madrid i que permeta millorar les comunicacions entre ambdues autonomies i avançar en un “espai de diàleg” entre les empreses.

“La millor porta per a Madrid a l’exterior és la Comunitat Valenciana”, ha assegurat el president, qui ha afegit que constituir una aliança entre ambdues comunitats possibilitaria “generar noves economies d’escala, així com avançar en el transport modal i l’obertura de nous canals logístics”.

Així mateix, Puig ha assenyalat que els ports valencians també es beneficiarien d’aquesta aliança, ja que elevarien el seu atractiu per a nous operadors i, al mateix temps, aquestes empreses podrien accedir a noves destinacions i a una major freqüència d’arribada.

El representant de l’Executiu valencià ha fet referència en la seua intervenció a alguns indicadors que confirmen el bon comportament en termes econòmics de Madrid i el País Valencià, que, segons ha detallat, representen, en euros, el 26% de les exportacions i importacions espanyoles.

“El marc portuari valencià escalarà posicions en els pròxims anys”, ha manifestat el president, que ha destacat el potencial d’aquestes infraestructures com a element “fonamental” per a millorar la productivitat econòmica.

Així, ha detallat que els ports d’Alacant, Castelló i València suposen ara el 18% de tot el trànsit portuari espanyol, el doble que fa vint anys, i ha explicat que un de cada tres contenidors que entra o ix d’Espanya per mar ho fa des del País Valencià.

Durant la inauguració de la jornada ‘Els ports, eines de competitivitat empresarial’, el cap del Consell ha subratllat la importància dels ports que estan distribuïts per territori valencià i ha ressaltat que són “estables, fiables, moderns” i que “aspiren a l’excel·lència” i “respecten les normes mediambientals”.

En aquest sentit ha afegit que les infraestructures portuàries valencianes estan “adaptades a les exigències de les empreses exportadores en costos, en el nombre de línies regulars que els connecta amb altres ports internacionals i que s’amplien contínuament”. Tal com ha afirmat, aquestes característiques els posicionen com a receptors dels primers operadors mundials del trànsit marítim.

Puig s’ha referit també a les noves oportunitats que proporcionen noves àrees geogràfiques en auge, com ara el mercat asiàtic o l’africà, i s’ha mostrat convençut que els ports de la Comunitat Valenciana reforçaran la seua posició “en les grans autopistes marítimes” que enllacen amb aquestes àrees.

Comparteix

Icona de pantalla completa