Puig demana "lleialtat institucional" a Rajoy davant de la reunió de Bonig amb Montoro

Puig crida a la participació en la manifestació pel finançament
/ València
13 novembre 2017 01:00h
Reunió de la Comissió Executiva Nacional del PSPV a la seu de Blaqueries a València.

La reunió prevista per a demà entre la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i el ministre d'Hisenda, Crsitóbal Montoro, ha renovat la indignació de PSPV i Compromís, que la veuen com a una deslleialtat institucional pel seu deix partidista. Precisament "lleialtat institucional" és el que aquest matí ha demanat el president de la Generalitat, Ximo Puig, a Mariano Rajoy i el seu govern.

Puig ha fet aquesta declaració després de la reunió de la Comissió Executiva Nacional (CEN) del PSPV. "Cadascú representa el que representa. La senyora Bonig representa només els militants i els votants del  seu partit. Només exigisc al govern lleialtat institucional, la mateixa que tenim ací. El PP, massa vegades, s'ha apropiat de les institucions, i això té costos en la convivència i en la concòrdia institucional."

El cap del Consell troba "incomprensible" que es produïsquen reunions com la de Montoro i Bonig alhora que es tarda molt de temps a aconseguir "una entrevista, per exemple, per a tractar la sequera". Puig ha inserit la reunió de Montoro i Bonig en una "agenda partidària", però li ha llevat importancia. "El que m'interessa és que aconseguim un finançament just i l'aigua per al Baix Segura i les zones afectades" per la sequera.

Precisament, el finançament i la manifestació per a reivindicar una reforma del sistema han sigut els assumptes tractats a la CEN d'aquest dilluns, on Puig ha fet una crida a la participació i perquè la convocatòria "siga unitària i sense cap partidisme."  

next