Puig reclama al Ministeri d'Agricultura una aportació extraordinària del Tajo-Segura

El president parla d'una "sequera angoixant" i "amb un alt risc per a la indústria agroalimentària de la zona"
/ València
11 novembre 2017 01:00h
El riu Segura, al seu pas per la localitat d\'Oriola.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, es reunirà dimarts, 14 de novembre, amb la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, per a plantejar-li la necessitat de prendre mesures urgents contra la sequera i per a combatre la situació "terrible" que afecta comarques alacantines com el Baix Segura.

En concret, Puig reclamarà a García Tejerina la utilització de totes les dessaladores de la zona i l'aportació extraordinària del transvasament del Tajo-Segura, informa la Generalitat en un comunicat. Durant la trobada, que se celebrarà al matí a la seu del Ministeri a Madrid, el cap del Consell sol·licitarà a la ministra la posada en marxa d'accions concretes que depenen del govern espanyol i que anirien encaminades a augmentar els regs al sud de la demarcació d'Alacant.

El president ja va avançar a finals del passat mes d'octubre que sol·licitaria aquesta reunió davant el que va descriure com una situació de sequera "angoixant" i amb un alt risc per a la indústria agroalimentària de la zona.

next