Diari La Veu del País Valencià
Zoo, Júlia i Smoking Souls triomfen en els Premis Ovidi

El Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en valencià (COM) ha lliurat els Premis Ovidi en la seua dotzena edició, que ha tingut lloc per segon any consecutiu dins de la fira Trovam, que s’està celebrant a Castelló de la Plana des d’aquest dijous fins el proper diumenge. Zoo, Júlia i Smoking Souls s’han erigit com els grups més premiats d’aquest edició, mentre que Tardor, Candela Roots i Mireia Vives i Borja Penalba s’han emportat els principals reconeixements amb un premi cadascú.

Els premis del jurat musical, format per Teresa Ciges, Josep Vicent Frechina, Eduardo Guillot i Quim Vilarnau, han recaigut en Línies en el cel elèctric (Mésdemil), de Mireia Vives i Borja Penalba, com a millor disc de cançó d’autor; Flamencianes (Mésdemil), de Josep Aparicio Apa, com a millor disc de folk; Raval (Propaganda pel Fet), de Zoo, com a millor disc de hip hop i electrònica; Humanité (Mesdemil), de Candela Roots, com a millor disc de mestissatge; Patraix (Primavera d’Hivern), de Tardor, com a millor disc de pop; Cendra i or, d’Smoking Souls, com a millor disc de rock; Viatgera, de l’espai (Autoedició) de Nuc, com a grup revelació (Premi Escola Valenciana); Pròxima B (Malatesta), de Júlia, com a millor producció i/o arranjaments; Balconades, del disc Segona mà (Mesdemil) de Tomàs de los Santos, com a millor cançó, i La mestra, del disc Raval (Propaganda pel Fet) de Zoo, com a millor lletra.

D’altra banda, els reconeixements al disseny i al videoclip, dictaminats per Sebastián Alós, Cèsar Amiguet i Maria Estrada, han sigut per a Soysoft i Magda Arques per Pròxima B (Malatesta), de Júlia, i per al director Pau Berga i la productora Tresdeu Media per Vida, d’Smoking Souls.

Així mateix, l’assemblea del Col·lectiu decideix anualment quines figures reben els guardons honorífics. En aquesta ocasió, Maria del Mar Bonet ha sigut distingida amb el Premi a la Trajectòria. El COM ha volgut destacar així “una obra decisiva que ha enlairat la Cançó des del seu context de música mediterrània moderna i on totes les varietats de la nostra llengua, populars i literàries, hi tenen un encaix harmònic”. El guardó coincideix amb la commemoració dels 50 anys d’escenaris de la cantant mallorquina. Aquesta efemèride també s’ha festejat amb un concert a la Fira Valenciana de la Música abans de la gala.

Per últim, el Premi Suport a la música en valencià ha honrat la feina de Comboi Rècords, format per José Rivas i Carlos Carrasco. Així, el COM ha volgut reconèixer la tasca realitzada per aquest segell discogràfic al llarg dels últims onze anys amb la publicació de treballs de cançó, pop d’autor, folk, jazz i bossa signats per nombrosos artistes de la nostra terra. A més, al seu catàleg figuren músics que fan servir el valencià com Julio Bustamante, Carles Dénia, Eva Dénia, Rafa Xambó, Àlvar Carpi, Gent del Desert, Baraca Folk, Josep Maravilla, Ivan Brull i La Romàntica del Saladar, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa