Diari La Veu del País Valencià
Un centenar de dones registren en València els seus cossos per a reclamar la seua ‘propietat’
RedactaVeu / Europa Press / València

Les participants en l’acció simbòlica contra la coneguda com “llei Gallardón” de l’avortament, pertanyents a grups feministes, organitzacions sindicals i partits polítics, es reuniren a les portes del Registre Mercantil amb les sol·licituds d’inscripció en mà i corejaren lemes com ‘Nosaltres parim, nosaltres decidim’.

La secretària de Moviments Socials i Cooperació de CCOO-PV, Ofèlia Vila, va destacar que aquesta iniciativa sorgeix perquè les dones estan “atemorides” pel que puga passar amb els seus cossos després de la “llei de Gallardón”. Vila va recordar que es tractava d’una acció que també s’ha realitzat en altres ciutats del territori de l’Estat espanyol, i va celebrar la “afluència” de gent a l’acte.

“Esperem que no ens cobren cap taxa per registre d’un bé. Estan col·laborant molt bé en el registre de la propietat, ens estan fent fotocòpies de les sol·licituds, que portàvem unes altres que no eren, i esperem que aquesta iniciativa siga un colp més contra la llei Gallardón fins que desaparega”, va subratllar la sindicalista.

La llei “neofranquista” de Gallardón

Per la seua banda, la diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, va criticar que es tracte la dona “com si fóra una propietat, tant des del PP com des de la jerarquia eclesiàstica”, i va qualificar aquesta mesura “d’absolutament involucionista i neofranquista que estan volent imposar en ple segle XXI”.

La membre d’UGT-PV i de la Coordinadora, María Ángeles Bustamante, indicà que aquest registre és una “acció simbòlica” amb la qual es pretén “criticar durament” l’avantprojecte d’aquesta llei, perquè “en realitat el que pretén és portar-nos als anys 40, ni tan sols als 80”.

“És la primera vegada a Europa que quan s’ha avançat en drets de la dona, de sobte fem un pas enrere en molt poc espai de temps”, va alertar Bustamante. “Volen decidir sobre les nostres vides, sobre els nostres drets a ser mares o no, i tot això mentre estan retallant en tot, en drets socials, en drets de dependència, d’assistència, no hi ha ajudes ni res relacionat amb el tema de la coresponsabilitat”, va ressaltar.

Aquesta iniciativa s’ha impulsat en altres ciutats com Madrid, Bilbao o Barcelona, a les quals la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València s’ha adherit, encara que ha reconegut que “a molta gent li grinyola i li sembla escandalós” el fet d’acudir a registrar els cossos com a béns.

Comparteix

Icona de pantalla completa