Bravo sol·licita al Ministeri de Justícia l'apertura de cinc jutjats abans que acabe l'any

La Conselleria denuncia que la situació de la planta judicial valenciana és "insostenible" i els òrgans judicials, "insuficients per a la càrrega de treball que hi ha"
/ València
5 novembre 2017 01:00h
La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha tornat a reivindicar la creació de quatre jutjats que el Govern espanyol no ha inclós en els reforços.

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha sol·licitat al Ministeri de Justícia que avance al pròxim 29 de desembre l'entrada en funcionament de cinc dels catorze jutjats la creació dels quals va aprovar el govern en octubre, a les localitats de Castelló de la Plana, Llíria, Massamagrell, Elx i Novelda.

Bravo ha comunicat al departament que dirigeix Rafael Catalá que la Generalitat "disposa dels mitjans humans i materials" perquè els Jutjats de Primera Instància i Instrucció número 7 de Llíria, el 4 de Massamagrell, el 10 de Castelló i el 4 de Novelda puguen estar "plenament operatius" abans que acabe l'any. També ha sol·licitat al Ministeri que avance els tràmits perquè un dels dos nous jutjats de Primera Instància d'Elx es transforme en Registre Civil. La consellera ha indicat sobre aquest tema que la càrrega de treball que ha de suportar el Jutjat de Primera Instància il·licità és "enorme", informa la Generalitat en un comunicat.

Els altres deu jutjats aprovats pel Consell de Ministres per al País Valencià es posaran en funcionament de forma progressiva durant l'any que ve, tal com ha sol·licitat el Ministeri de Justícia. Es tracta dels jutjats de Primera Instància i Instrucció número 4 de la Vila Joiosa i el número 5 de Nules; els de Primera Instància número 7 i 8 d'Elx; el 13 d'Alacant; i el 5 de Benidorm. També entrarà en funcionament un de nou penal a Alacant, el número 9, i un altre a la localitat d'Oriola, que serà el número 4. Completen la llista dos jutjats socials i del Mercantil a València, el 18 i el 4, respectivament. El reial decret del govern contempla a més la transformació del Jutjat d'Instrucció número 5 de Torrevella en Jutjat de Primera Instància número 4.

Situació "insostenible"

Malgrat l'anunci de noves obertures, la titular de Justícia ha denunciat que la situació de la planta judicial valenciana és "insostenible" i que la creació de catorze òrgans judicials és "manifestament insuficient, donada la càrrega de treball que existeix". Per això, ha tornat a reivindicar la creació dels altres quatre jutjats que el govern central no ha inclòs en els reforços: el penal número 5 de Castelló, el jutjat de Primera Instància número 4 de Torrevella, el jutjat social número 19 de València i el de Primera Instància número 6 de Gandia.

Gabriela Bravo ha assegurat que la creació d'aquests òrgans judicials "compta amb l'aval del Consell General del Poder Judicial (CGPJ)", la Inspecció del qual "ha comprovat les necessitats de l'administració de Justícia en les tres províncies valencianes".

L'estat de la Ciutat de la Justícia

D'altra banda, la consellera ha informat al Ministeri de Justícia de les tasques que es duen a terme per a normalitzar la situació en la Ciutat de la Justícia de València després de l'incendi que va afectar a les instal·lacions el passat 10 de setembre.

En concret, ha detallat al departament del govern que s'ha aprovat el nomenament dels quaranta funcionaris inclosos en el pla de xoc proposat per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). D'aquests, huit funcionaris estan pendents de la seua incorporació, que es completarà quan el Ministeri nomene els nou jutges de reforç i els lletrats de l'Administració de Justícia sol·licitats per la Sala de Govern.

next