Diari La Veu del País Valencià
Rita Barberà prohibirà protestar a les principals places de València
ACN / València

Segons l’esborrany de la nova ordenança municipal a què al·ludeixen els grups de l’oposició aquesta mesura podria implicar la prohibició de concentracions i manifestacions. En cas d’aprovar-se afectaria, entre altres, a la concentració que el dia 3 de cada mes realitza l’Associació de víctimes de l’accident del metro de València. La nova ordenança podria ser aprovada en la junta de Govern municipal d’aquest divendres.

En opinió del portaveu adjunt del PSPV a l’Ajuntament de València, Salvador Broseta, “qualsevol limitació d’aquest tipus topa amb el dret de reunió i manifestació que està recollit en l’article 21 de la Constitució Espanyola”.

Broseta ha anunciat que la seva formació al·legarà contra la disposició addicional que limita els actes a la plaça de l’Ajuntament i a la plaça de la Mare de Déu, d’acord amb l’esborrany de l’ordenança reguladora de l’ocupació del domini públic municipal que està elaborant el govern de Rita Barberà.

El portaveu adjunt del grup socialista ha anunciat que la seva formació al·legarà contra la disposició addicional que limita els actes a la plaça de l’Ajuntament i a la plaça de la Mare de Déu, d’acord amb l’esborrany de l’ordenança reguladora de l’ocupació del domini públic municipal que està elaborant el Govern del Partit Popular .

Broseta criticat que el Partit Popular “pretenga coartar la llibertat dels ciutadans a través de tots els àmbits administratius “, en referència a l’esborrany de la nova llei de seguretat ciutadana que per als socialistes és un ” projecte de repressió ciutadana” .

“Sembla que el PP està buscant una eina per fer callar les veus que critiquen la seva gestió”, ha assenyalat i remarcat que els socialistes no “anem a permetrà cap restricció”.

El portaveu municipal de Compromís, Joan Ribó, ha dit al respecte que Rita Barberà “vulnera els drets fonamentals de reunió, llibertat d’expressió i manifestació dels valencians i valencianes” i ha anunciat que durà la mesura als tribunals. Ribó ha recordat les víctimes del metro i ha dit que Compromís no pot permetre que es frene “la lluita legítima de les víctimes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa