Diari La Veu del País Valencià
Una nova edició de la Ruta Bernardina
RedactaVeu / Alzira

Els ajuntaments i les Confraries de Sant Bernat d’Alzira i de Carlet, a través de la Comissió Bernardina, en la qual s’integren al seu torn els ajuntaments de Benimodo, l’Alcúdia i Guadassuar, i la Fundació Caixa Carlet, així com reconegudes persones vinculades a la història i la devoció de Sant Bernat, han organitzat per al diumenge 23 de març la 3a edició de l’etapa a peu de Carlet a Alzira coneguda com la Ruta Bernardina. Aquesta Ruta va ser habilitada i senyalitzada gràcies a la col·laboració de la Diputació de València i homologada com la Sendera de Xicotet Recorregut PR-CV 421.

Entre les 8.15 i les 8.30 els assistents es concentraran a l’Ermita de Sant Bernat de Carlet per a, després de la visita al singular ermitori propietat de la Confraria, iniciar la marxa que recorrerà els carrers de Carlet, fins a l’Església de l’Assumpció, on es visitaran les relíquies dels sants. Continuarà la marxa fins a la veïna població de Benimodo, on els pelegrins tindran ocasió d’esmorzar i visitar llocs d’interès d’aquesta localitat. Després del descans, continuaran el recorregut per les localitats de l’Alcúdia i Guadassuar. Es continuarà pel tram que passa entre tarongers i uneix Guadassuar amb l’Ermita del Sants Patrons a Alzira, on després de l’arribada, prevista a les 14 hores, es procedirà al dinar de germanor.

Un dinar en aquest lloc tan emblemàtic de la història dels Sants Patrons de les localitats de Carlet i Alzira, Bernat, Maria i Gràcia, després d’haver realitzat el recorregut matinal per altres llocs no menys significatius i que jalonen la Ruta, com són l’Ermita de Sant Bernat de Carlet, on es trobava el despoblat de Pintarrajes, senyoriu de la família, o a Benimodo on també es viu amb intensitat la petjada dels sants, o de Guadassuar, on va tenir lloc, al Ravalet, el bateig de les dues germanes. Fins a arribar a l’Ermita de Sant Bernat d’Alzira alçada en el lloc, on segons la tradició, van ser martiritzats i enterrats els seus cossos, donant origen al seu descobriment en el segle XIII per Jaume I, a partir del qual s’ha desenvolupat tot el culte ‘Bernardino’.

Posteriorment, entre les 16 i les 17 hores, s’efectuarà el tram final, creuant el Xúquer pel Pont de Ferro, s’accedirà a l’Avinguda dels Sants Patrons i pels Casalicis del Pont de Sant Bernat, on s’alcen les imatges pètries dels titulars, travessar l’artèria principal del centre històric fins a l’Església de Santa Caterina, on es veneren les relíquies dels Sants, finalitzant a l’interior del temple, on es procedirà a la clausura d’aquesta jornada per les autoritats locals i eclesiàstiques.

Els interessats a participar de la Ruta Bernardina han d’inscriure’s en el MUMA (96 201 76 49) o en la Tourist Info (96 241 95 51) abans del 22 de març. El preu és de 2 euros, ja que inclou l’autobús fins a Carlet.

Comparteix

Icona de pantalla completa