Diari La Veu del País Valencià
Alzira rebaixa el deute municipal en 6 milions d’euros en dos anys

L’Ajuntament d’Alzira ha aconseguit rebaixar l’endeutament municipal en 6 milions d’euros en els dos últims anys, de manera que el deute per alzireny ha passat dels 364 euros en 2015 als 232 euros d’enguany. El consistori de la capital de la Ribera Alta tancarà l’any amb l’amortització de 2.571.884€, quantitat que, juntament amb la de l’exercici anterior, suma ja 6.000.0000 d’euros de rebaixa de l’endeutament.

Enguany s’ha aconseguit liquidar un dels préstecs de l’Ajuntament que dirigeix Diego Gómez amb l’amortització anticipada extraordinària d’1.186.394 euros. Aquesta mesura suposa un estalvi d’interessos de 108.834 euros. El regidor d’Economia i Hisenda, Albert Furió, ha mostrat la seua satisfacció per les “positives” xifres al tancament financer de l’any. “Aquesta reducció del deute és fruit d’una bona gestió i de les polítiques responsables que ha portat a terme aquest equip de govern, la qual ens dóna una major llibertat pressupostària de cara al proper exercici”, ha indicat Furió.

En 2015, l’Ajuntament d’Alzira tenia un deute de més de 16.200.000 €, el qual, després de les mesures aplicades al llarg de dos anys, se situa en els 10.300.000 €. La previsió de la regidoria és continuar amb la reducció progressiva del deute, fet que permet que recursos que anirien a pagar interessos es destinen a baixar o reduir els impostos i a augmentar les inversions en la nostra ciutat. “Es pot governar i gestionar per a les persones augmentant la inversió social i garantint la protecció dels més vulnerables”, ha assegurat Furió.

Comparteix

Icona de pantalla completa