Diari La Veu del País Valencià
Beatriz Gascó (PPCV), a la comissió de Ciegsa: L’ETT que em va contractar venia d’Educació

La diputada del PPCV Beatriz Gascó a les Corts no va dir tota la veritat dilluns passat quan va comparéixer en la comissió parlamentària que analitza la gestió de Ciegsa, l’empresa encarregada de la construcció d’escoles durant més d’una dècada. Quan el socialista Alfred Boix va preguntar-li qui l’havia contractada en 2006 perquè fera les tasques de coordinació del gabinet de premsa de la Conselleria d’Educació, Gascó va assegurar que havia sigut una empresa de treball temporal (ETT).

Ahir, el diari El Mundo va publicar que, tot i ser cert que el contracte el va signar una ETT, la comanda l’havia realitzada l’empresa Ciegsa. Tècnicament, Gascó era una treballadora de l’empresa pública assignada irregularment a una institució. Això és el que en l’argot periodístic i polític s’ha anomenat ‘zombi’, tot i que, en el cas de l’actual diputada i exsecretària autonòmica d’Educació, sí que estava treballant, al contrari d’altres casos on els beneficiats amb nòmines públiques o parapúbliques es van convertir en autèntics alliberats sens cap funció ni feina coneguda.

Gascó va defensar-se de possibles sospites d’haver estat col·locada a dit a la conselleria d’Educació en l’època en què la dirigia Alejandro Font de Mora. Ningú li ho havia retret, però va assegurar que, en aquell moment, no era militant del PP i que creia que havia estat seleccionada pels seus mèrits professionals com a periodista.

Però, quan Alfred Boix va preguntar-li si el seu contracte era de treballadora de la Conselleria o de Ciegsa, va assegurar que l’únic que tenia clar era que l’havia seleccionada una ETT i que cobrava poc. Finalment, va assegurar que l’ETT que la va contractar “venia d’Educació”. Per aquesta resposta, Compromís i Podem estudien denunciar-la davant de la justícia. Els compareixents en una comissió parlamentària estan obligats a dir la veritat.

Comparteix

Icona de pantalla completa