'Cullera a escena' comença aquest dissabte i clourà amb un homenatge a Carles Alberola

/ Cullera
13 octubre 2017 01:00h
Carles Alberola, Albena Teatre.

El teatre torna a Cullera amb la XIV edició de la mostra 'Cullera a escena'. La ciutat ofereix a partir d'aquest dissabte i fins al proper 26 de novembre un total de set representacions en les quals les arts escèniques cobren protagonisme en la programació cultural municipal.

L'elenc d'obres que enguany competeixen en la mostra recull una variada temàtica, en valencià i castellà, que abasta des de clàssics revisats fins a autors contemporanis. La competitivitat del món actual, l'amor, els somnis o la recerca dels orígens configuren l'univers en el qual podran endinsar-se els espectadors. El certamen es perllongarà durant 7 setmanes i clourà amb un homenatge a l'actor i dramaturg alzireny Carles Alberola.

El tret d'eixida es donarà aquest dissabte 14, a les 20 hores, amb la representació de l'obra El método Grönholm, a càrrec de la companyia teatral Pos-Eso. A aquesta li seguiran Te lo como tó, del grup Eseo, que tindrà lloc el divendres 20 d'octubre i La sombra del Tenorio, pel Duende de Lerma, que es representarà el 27 d'octubre. El divendres 3 de novembre, es representarà L'eunuco, de Taules Teatre i, posteriorment, tindran lloc La comèdia de les equivocacions, de l'Escola Municipal de Teatre de Silla, el dia 10; i Mandíbula afilada, d'Avant va el carro, el dia 17. La mostra es clausurarà amb Hamlet Canalla de Teatre Micalet, fora de concurs.

Totes les representacions tindran lloc a la Casa de la Cultura. L'Ajuntament de Cullera organitza aquesta cita a través de la Regidoria de Cultura, dirigida per Sílvia Roca, amb la col·laboració de l'associació cultural K-lidoscopi i el patrocini de l'empresa SAV. Roca ha ressaltat que després d'haver recuperat la mostra fa dos anys, l'esdeveniment s'ha "consolidat" i cada vegada més suscita l'interés tant d'aficionats com de les mateixes companyies amateurs que competeixen en el concurs.

Homenatge a Carles Alberola

La gala de clausura que se celebrarà el diumenge 26 servirà, a més, per a retre homenatge a l'actor i dramaturg alzireny Carles Alberola, qui compta amb una dilatada carrera a l'esquena, que va començar a ser exitosa ja l'any 1999 amb la creació de la seua companyia Albena Teatre. En els anys següents, la seua figura es va popularitzar en la gran pantalla a través de sèries d'èxit com Maniàtics en l'extinta Canal 9.

next