Diari La Veu del País Valencià
Clam dels docents per un salari íntegre i sense retallades
Europa Press / València

El responsable d’acció sindical del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV), Marc Candela, ha assegurat que l’objectiu de la marxa, encapçalada per una pancarta en la qual podia llegir-se ‘Pels nostres drets laborals’, és reclamar “la recuperació del salari que el Govern valencià ens ha robat” amb el conegut com a ‘decret Vetla’, que retallava els sexennis docents, i que se sumava a la congelació salarial decretada pel Govern central en 2010.

Sobre aquest tema, ha incidit que el ‘decret Vetla’ caducava el 31 de desembre de 2013 i, per tant, aquest mes de gener “havíem d’haver recuperat ja el cent per cent de les nostres retribucions”, mentre que ara, després de l’acord aconseguit amb la Conselleria d’Hisenda per la resta de sindicats, tan sols s’ha recuperat “una part”.

D’altra banda, Candela ha lamentat que la proposta d’arranjament escolar de la Conselleria d’Educació per al pròxim curs elimina 187 unitats d’Infantil, i encara que “la mobilització que hem estant duent a terme amb les AMPAS i el sindicat ha permès recuperar algunes, encara són insuficients i cal continuar la pressió i la mobilització en els centres educatius per a recuperar el màxim d’unitats possibles”.

Segons el sindicat, els docents treballen en l’actualitat “més hores, amb més alumnat en les aules, amb més faena burocràtica, amb menys professorat i, a més, més mal pagats”. A més, critica que a la retallada salarial s’ha sumat el nou acord de professorat interí, que “ha enviat a l’atur a 1.400 docents amb més de 15 i 20 anys d’experiència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa