Diari La Veu del País Valencià
El Consell ha provocat una ‘situació delirant’ en nom de la llengua

RedactaVeu / València.

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, qualifica de “inassumibles els arguments emprats ahir per la consellera Català per a defensar allò indefensable: les pressions que està exercint el Consell sobre el Consell Jurídic Consultiu i sobre l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Exigim que el Consell frene d’immediat aquesta croada encetada contra la ciència, i a aquestes altures ja, el sentit comú”. Esquerra Unida demana a la consellera que comparega en el plenari de Les Corts, “per donar explicacions de les accions de pressió i ingerència política executades en els últims dies pel Consell”.

Torró acusa Català i el Consell de “burlar-se de la intel·ligència dels ciutadans, i ahir dels mateixos periodistes que estaven a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell, els quals hagueren de preguntar-li una i mil vegades sobre la definició del valencià que pretén modificar aquest Govern, sense obtenir més resposta que un mantra referit a motius exclusivament jurídics”.

El parlamentari d’esquerres lamenta la “injustificable ingerència política del Consell en l’AVL i en el CJC. El PP ha tornat a posar en titulars la qüestió lingüística de manera molt conscient, portant-nos a la delirant situació de qüestionar la ciència, i actuant com si foren un tribunal inquisitorial del segle XV”.

Comparteix

Icona de pantalla completa