Diari La Veu del País Valencià
Suspenen ‘per motius organitzatius l’abraçada’ al Lluís Vives
Europa Press / València

L’Associació Jurídica Primavera Valenciana (AJPV) ha suspès “per motius organitzatius” ‘l’abraçada’ a l’IES Lluís Vives de València que estava programada per a aquest divendres a les 13.30 hores com a acte reivindicatiu en defensa de l’escola pública quan es compleixen dos anys de les mobilitzacions estudiantils que van donar lloc a la denominada #primaveravalenciana.

Així ho ha informat un membre de l’associació als periodistes abans de l’hora prevista per a ‘l’abraçada’, que es va convocar aquest mateix dijous per a “simbolitzar la necessitat de defensar l’escola pública enfront de la progressiva degradació que està patint per part de l’administració en representació d’interessos econòmics i ideològics que cerquen la seua privatització”.

Des de l’AJPV han reiterat que l’anul·lació de l’acte es deu a qüestions “d’organització” i “previsió”, i no a cap ordre provinent de la Delegació del Govern. En aquest sentit, han assegurat que no es tracta de cap tipus de “censura”.

D’igual manera, s’ha anunciat la cancel·lació de la ‘performance’ que l’alumnat del Batxillerat d’arts escèniques havia planejat desenvolupar també aquest divendres en l’esplanada de l’Estació del Nord.

Malgrat açò, l’AJPV ha assegurat que continua en marxa el I Concurs AJPV ‘Els drets fonamentals: una imatge, un dret’, en el qual han participat 80 obres que estaran exposades en el Cor de la Capella del centre, d’11 a 14h i de 17 a 21 hores, fins al dia 21 de febrer.

A partir del 25 de febrer, l’exposició d’aqueixes obres es traslladarà a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, des d’un iniciarà un recorregut per diferents llocs del País Valencià.

Lliurament de premis a les 19 hores

Així mateix, en el marc d’aquest certamen es manté el lliurament de premis que se celebrarà aquest dissabte, encara que l’acte començarà a les 19 hores i no a les 17 hores com s’havia indicat al principi.

La fallada d’aquests reconeixements provindrà d’un jurat integrat pel dibuixant Paco Roca, la directora del documental Estudiar a la primavera, Amparo Fortuny, la professora titular de la Facultat de Belles arts de la UPV Mau Monleón i la directora del departament de Dret Constitucional de la Facultat de Dret de la UV Margarita Soler.

Completen el llistat la directora de l’IES Lluís Vives, Carmina Valiente, la periodista Laura Ballester, així com Clara Beltrán, mare d’una alumna i membre de l’AJPV, l’estudiant i membre del consell escolar Belén Martí i l’advocat i secretari de l’AJPV, Félix Grande. Per la seua banda, el catedràtic d’Estètica i teoria de les arts de la Universitat de València, Romà de la Calle, serà l’encarregat de pronunciar el discurs de clausura del lliurament de premis.

Comparteix

Icona de pantalla completa