Diari La Veu del País Valencià
El Carxe homenatjarà Joan Fuster per a celebrar el 9 d’Octubre

La Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) celebrarà, aquest dissabte, en la pedania murciana de Raspai, en la zona del Carxe, la Diada del País Valencià, que es commemora aquest dilluns. Per a festejar el 9 d’Octubre, les organitzacions han programat un homenatge a l’escriptor Joan Fuster.

Segons han informat les entitats en un comunicat, es tracta d’una jornada festiva i de convivència per a commemorar la Diada a la zona valencianoparlant de la Regió de Múrcia, que aquest estiu va acollir durant les seues festes patronals un concert de Pep Gimeno ‘Botifarra’. Els actes està previst que arranquen a les 10.00 hores amb una ruta de Jaume el Barbut i continuaran amb la participació de la Muixeranga de la Colla el Corball i amb un homenatge a Joan Fuster amb la lectura dels seus aforismes. A més, s’ha previst un vermut literari i un menjar de germanor amb productes de la zona i un concert acústic de la cantautora valenciana Clara Andrés.

Per a la fi de festa s’ha programat també un Correllengua. En l’organització de la jornada han participat Escola Valenciana, la Colla de Cultura Popular de l’Alacantí Corball, el Casal de Monòver d’ACPV, l’Ateneu Republicà de Petrer, Cau d’arrels. Associació pel Patrimoni Històric i Cultural i la pedania de Raspai, que depén administrativament a l’Ajuntament de Iecla.

Comparteix

Icona de pantalla completa