Diari La Veu del País Valencià
Tres valencians han participat en un grup de treball del projecte premiat amb el Nobel de Física del 2017

Els professors del departament d’Astronomia i Astrofísica de la la Universitat de València José Antonio Font, Isabel Cordero i José María Ibáñez formen part del grup d’investigadors europeus que estan realitzant treballs d’investigació en matèria de detecció d’ones gravitatòries en el programa europeu Virgo, que ha estat reconegut aquest dimarts amb el Premi Nobel de Física 2017.

Segons explica la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, els investigadors de la Universitat de València implicats en el projecte –que engloba més de 280 físics i enginyers de 20 grups d’investigació de França, Itàlia, Hongria i l’estat espanyol– s’han assabentat de l’anunci del Premi Nobel de Física a Reiner Weiss, Kip S. Thorne i Barry C. Barish en el transcurs d’una reunió a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

El grup d’investigadors valencians reben diferents ajudes en matèria d’investigació per part de la Conselleria i el conseller Vicent Marzà s’ha reunit amb ells per a interessar-se pel projecte que duen a terme i han aprofitat l’ocasió per a parlar sobre les diferents línies d’actuació de la Generalitat en matèria d’investigació. Marzà ha aprofitat per a felicitar-los per la seua participació en el projecte guardonat.

Comparteix

Icona de pantalla completa