Diari La Veu del País Valencià
El president del PP de Castelló critica l’agressivitat dels independentistes amb una foto d’Almeria del 2008

El president del Partit Popular de la demarcació de Castelló i diputat al Congrés, Miguel Barrachina, va protagonitzar aquest dilluns una patinada important a Twitter en parlar sobre la suposada violència que els partidaris del referèndum català haurien exercit contra els agents dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat.

El líder del PP va compartir en el seu perfil de Twitter un missatge en què intentava desmuntar el “nacionalisme pacífic” que hauria eixit diumenge als carrers de Catalunya. Per a això citava a Gerard Piqué, qui després de jugar el partit del Barça contra Las Palmas, diumenge, va criticar la violència policial.

El missatge de Barrachina deia: “Quan Gerard Piqué entre llàgrimes parlava de nacionalisme pacífic i de la maldat de Mariano Rajoy es referia a això”. Aquestes paraules anaven acompanyades d’una imatge on es pot veure un grup de persones agredint un policia a terra.

La imatge que Barrachina atribuïa als carrers de Catalunya correspon, però, a una manifestació celebrada a Almeria l’any 2008. El portaveu adjunt de Podem a les Corts, el castellonenc César Jiménez, va ser el primer en adonar-se de l’engany –conscient o involuntari– de Barrachina, que poc després va eliminar la piulada.

Barrachina va respondre per Twitter a Jiménez demanat-li “disculpes” per la piulada. “Disculpe el meu error, em diuen que la foto no és d’ahir. Esborre el tuit, no s’ha de propagar desinformació”. El missatge però no acaba amb la disculpa i el diputat del PP afegeix: “Aquest vídeo de totes maneres és real”. En les imatges es pot veure com algunes persones a algun indret de Catalunya –no s’identifica al vídeo– llancen pedres contra una patrulla de la Guàrdia Civil.

Ja aquest dimarts de matí, el diputat de Podem ha retret d’alguna manera les falses disculpes del líder del PP. “La seua ‘disculpa’ denota que allò que li domina no és haver desinformat, sinó no poder alimentar l’odi a catalans. Jo no esborraré”.

Una protesta de 2008

La fotografia d’EFE compartida en un primer moment per Miguel Barrachina correspon a una notícia publicada en el diari El Mundo l’11 de juny de 2008 referent a una manifestació celebrada a Almeria i que, evidentment, res té a veure amb Catalunya ni el referèndum. Segons la informació, aquesta imatge correspon a una manifestació protagonitzada per ramaders, agricultors i pescadors amb motiu de la pujada de preus del combustible.

A Almeria, en aquesta protesta, un total de 21 persones, entre elles 13 agents de la Policia Nacional, van resultar ferides lleus en una manifestació que exigia mesures per a pal·liar l’increment dels preu del carburant, com ara rebaixes fiscals.

Comparteix

Icona de pantalla completa