Diari La Veu del País Valencià
‘Abraçada’ al LLuís Vives: 2n aniversari de la Primavera Valenciana
RedactaVeu / València

L’Associació Jurídica Primavera Valenciana (AJPV) ha convocat a l’IES Lluís Vives de València una sèrie d’actes commemoratius i reivindicatius del segon aniversari dels fets coneguts com #primavera valenciana.

Hui divendres, 14 de febrer, a les 13:30 hores, es durà a terme una ‘abraçada’ al voltant del centre “per a simbolitzar la necessitat de defensar l’escola pública enfront de la progressiva degradació que està patint per part de l’Administració”, en representació d’interessos econòmics i ideològics que volen la seua privatització, segons informen fonts de l’AJPV.

A més a més, també està previst en l’esplanada de l’Estació del Nord una ‘performance’ a càrrec de l’alumnat de batxillerat d’arts escèniques.

Concurs ‘Una imatge, un dret’

En tercer lloc, demà dissabte 15 de febrer, a les 17 h, tindrà lloc el lliurament de premis del I Concurs AJPV ‘Els Drets Fonamentals: una imatge, un dret’, després dels tallers realitzats per l’AJPV amb alumnes de batxillerat, que han plasmat els drets fonamentals de la Constitució Espanyola en imatges. L’acte comptarà amb la participació del jurat i la intervenció del catedràtic Romà de la Calle.

En aquesta primera edició han participat vuitanta obres que es troben exposades en el Cor de la Capella de l’IES Lluís Vives d’11 a 14h i de 17 a 21 h, fins al dia 21 de febrer. El jurat d’aquest concurs està format per Paco Roca, dibuixant de còmics (Arrugas), Amparo Fortuny, directora del documental Estudiar en primavera, Mau Monleón, professora titular de la Facultat de Belles Arts de la UPV, Margarita Soler, directora del departament de Dret Constitucional de la Facultat de Dret de la UV, Laura Ballester, periodista del diari Levante-EMV, Carmina Valiente, directora de l’IES Lluís Vives, Clara Beltrán, mare d’una alumna de l’institut i membre de l’AJPV, Belén Martí, alumna membre del CE de l’IES Lluís Vives, i Félix Grande, advocat i secretari de l’AJPV.

L’Associació Jurídica Primavera Valenciana està dedicada tant a la defensa jurídica com a la difusió dels drets fonamentals, especialment entre els futurs ciutadans que avui són als instituts i col·legis, ha convocat a l’IES Lluís Vives de València.

Antecedents

Ja fa dos anys dels successos que van commocionar a tota la ciutadania: la protesta pacífica d’un grup d’estudiants de l’IES Lluís Vives de València va ser contestada de forma violenta per la policia nacional, a les ordres de qui hui segueix sent delegada del Govern. Va ser la #primavera valenciana, de la qual va sorgir l’Associació Jurídica Primavera Valenciana (AJPV), formada per juristes que, de forma completament desinteressada i sense color polític, es van fer càrrec de la defensa dels drets de les persones sancionades i denunciades. D’aquesta defensa s’ha obtingut la retirada de les sancions a tots aquells que van presentar al·legacions, l’arxiu d’expedients i diverses sentències absolutòries dels qui van ser denunciats.

L’AJPV ha desenvolupat una tasca pedagògica, amb els tallers de la seua “farmaciola de primers auxilis jurídics” que està difonent entre alumnes de secundària i batxillerat -els futurs ciutadans- des del convenciment que la millor manera de defensar els nostres drets és conèixer-los.

Comparteix

Icona de pantalla completa