Diari La Veu del País Valencià
El subdelegat del govern espanyol a Alacant nega que hi haguera violència policial a Catalunya

El subdelegat del govern espanyol a Alacant, José Miguel Saval, ha defensat les actuacions policials d’aquest diumenge a Catalunya i ha assenyalat que “ni ahir, ni despús-ahir, ni hui” hi ha hagut “pàgines negres ni hores tràgiques per a Espanya”, que és un país “modern”, amb una democràcia “avançada”, on la justícia i la policia “actuen democràticament amb eficiència i eficàcia”, ha puntualitzat.

En el discurs per la celebració del dia de la Policia Nacional al castell de Santa Bàrbara a Alacant, Saval ha apuntat que Espanya dóna “lliçons de descentralització política com ningú” i que “aquell que vulga continuar parlant d’hores tristes, pàgines negres i hores negres, que pense que no s’està referint a aquest gran país”.

D’aquesta manera, ha posat com a exemple els policies que van abaixar un xiquet dels muscles d’un “irresponsable” i “el cuidaven”. “El cuidàveu amb les vostres mans i amb les vostres ales –en referència als Àngels Custodis, patrons de la Policia– i em vull sumar al suport, a l’abraçada rotunda als vostres companys, que hui estan a Catalunya, representant com ningú aquesta societat democràtica i responent al que la justícia va dir que havien de fer per a garantir l’estat de dret”.

“Abaixant eixe xiquet a terra no sols vau garantir la seua seguretat, sinó també que continuara vivint en un país democràtic, d’estat de dret, de llibertat, on podrà prosperar i tindre un futur”, els ha manifestat.

L’alcalde demana no culpabilitzar els agents

Per la seua banda, l’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha felicitat i agraït el treball de la policia i ha recordat que “no es pot culpabilitzar les forces i cossos de seguretat de les decisions polítiques”.

Així, ha indicat que els agents desplaçats es van limitar “a complir ordres” i ha afirmat que “els culpables” de les imatges que es van poder veure ahir són “uns altres”. “Els que durant anys van romandre immòbils veient com una espiral irracional, insostenible i excloent de nacionalisme anava germinant en el cap de líders visionaris”, ha postil·lat.

Al seu judici, hi ha “més fractura que ahir” i ha mantingut que l’única eixida és el diàleg”. A més, ha afirmat que els partits que van arribar amb “la promesa d’assaltar els cels, l’única cosa que volen és assaltar la democràcia i trencar la solidaritat entre els espanyols”. “D’eixa gent, lliçons de dignitat, decència i prudència, els demòcrates no n’admetem cap”, ha continuat.

Comparteix

Icona de pantalla completa