Diari La Veu del País Valencià
Protestes al PV per exigir el desbloqueig dels abonaments del Fogasa

RedactaVeu / Europa Pres / València

Centenars de persones s’han manifestat al País Valencià, convocades per CCOO PV i UGT PV, per a exigir el “desbloqueig” dels pagaments del Fogasa que, segons han denunciat, porta un retard mitjà de 18 mesos. Així, han apuntat que a l’Estat espanyol hi ha més de 180.000 expedients “paralitzats”, dels quals 32.000 pertanyen a l’àmbit del País Valencià.

A les 12.00 hores han iniciat les concentracions enfront de la Delegació de Govern a València; en les seus territorials del Ministeri d’Ocupació a Castelló i Alacant. Segons dades facilitades pels sindicats, la plantilla de treballadors del Fogasa al País Valencià ascendeix a 46 empleats (13 a Alacant, 6 a Castelló i 17 a València), a més dels contractats externs.

A València han estat presents els secretaris generals de CCOO PCV, Paco Molina, i d’UGT PV, Conrado Hernández, qui ha afirmat que la valenciana és la tercera autonomia en afectació d’expedients amb retard, les quanties econòmiques del qual són “milionàries”, ha afirmat. Tots dos dirigents sindicals han lliurat en Delegació de Govern una carta en la qual exposen la situació contra la qual protesten i reclamen un “pla d’actuació urgent que acabe amb l’embós actual, basat en el reforç de la plantilla” del Fogasa.

En aquest sentit, el secretari general de CCOO PV, Paco Molina, ha denunciat la situació “injusta” que “condemna milers de persones a Espanya” i, concretament al País Valencià, que és la tercera autonomia en afectació d’expedients amb retard, ha dit. En el cas d’aquesta organització, ha apuntat que hi ha “bloquejats” expedients per valor de dos milions d’euros.

Així mateix, ha lamentat que els “interessos ideològics de la patronal i el Govern” han fet que s’haja contractat una empresa externa per a agilitar la tramitació d’expedients però que el que realment ha fet ha sigut “col·lapsar més la situació” perquè s’ha produït un “desacord amb l’organisme” que comporta que persones que han perdut la seua ocupació “no han cobrat ni els salaris que se’ls deu, ni les indemnitzacions”.

Per la seua banda, el responsable d’UGT PV, Conrado Hernández, ha afirmat que els aturats que recorren al Fogasa “estan més de 24 mesos” per a poder cobrar les indemnitzacions que els deuen. Al seu judici, al Govern “li importa poc la gent més necessitada”, mentre “intenten fer negoci amb quasi tot”. Per açò, “han privatitzat part de la gestió” i el problema “no se soluciona”.

6.700 expedients a Alacant

A Alacant s’han donat cita davant de la Seguretat Social per a exigir l’agilitació dels expedients que tramita el Fogasa. Han destacat que s’acumula un retard mitjà de 15 mesos en la tramitació de “més de 6.700 expedients que afecten uns 9.000 treballadors”.

Comparteix

Icona de pantalla completa