Diari La Veu del País Valencià
Puig defensa que la citació d’Echávarri no és un cas de corrupció

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha defensat aquest dissabte que la citació com a investigat de l’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, “amb total objectivitat, no es tracta d’un cas ni molt menys de corrupció”, sinó d'”un problema de contractació administrativa”. Així ho ha manifestat abans de participar en dues reunions de treball convocades per les secretaries d’Educació i Justícia Social del PSPV a València, en resposta a preguntes dels mitjans sobre la recerca relacionada amb el primer edil, al costat de dos dels seus assessors, pel suposat fraccionament de contractes de la Regidoria de Comerç d’Alacant.

La citació es va conéixer aquest divendres, després que els grups municipals de PP i Ciutadans ratificaren davant la titular del Jutjat d’Instrucció Número 9 d’Alacant les seues denúncies per les presumptes irregularitats en la tramitació de contractes en Comerç, en què l’alcalde mantenia les competències fins a aquest estiu, per a una campanya de promoció en Nadal. L’Ajuntament va celebrar una Comissió de Recerca sobre aquest tema.

“En aquests moments, és evident que hi ha un procediment obert. La setmana vinent l’alcalde declararà. Sincerament, amb total objectivitat, no es tracta d’un cas ni molt menys de corrupció, es tracta d’un problema de contractació administrativa. En qualsevol cas, estem al cas del que la Justícia diga i eixa és la qüestió”, ha assenyalat el cap del Consell.

“Reflexió” en tot l’Ajuntament

Al seu parer, “en aquests moments el que és necessari és que hi haja un procés de reflexió, però no per aquest cas, sinó per la situació del govern d’Alacant”, ha recalcat. Puig ha manifestat, això sí, que “estaria bé que els actors principals en aquesta qüestió, que són els partits polítics i els seus referents en l’àmbit de la ciutat d’Alacant, parlaren i veieren de quina manera troben una eixida que té un objectiu: un avanç social per a la ciutat d’Alacant”. “Eixe és l’objectiu, els ciutadans”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa