Diari La Veu del País Valencià
Habitatge tramita 423 sol·licituts d’ajudes al lloguer per a dones víctimes de la violència contra la dona

La Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques està tramitant les 423 sol·licituds d’ajudes al lloguer 2017 per a dones víctimes de la violència contra la dona que s’han presentat fins ara. L’any passat, el departament dirigit per Maria José Savador va concedir un total de 242.848,54 euros a les 180 dones que es troben en aquesta situació i que van sol·licitar les subvencions. A més, en aquesta legislatura, s’han adjudicat habitatges a 58 dones que van denunciar haver estat agredides per les seues parelles.

Fonts de la Conselleria assenyalen que la voluntat és continuar ampliant i rehabilitant parc públic d’acord amb el Pla Plurianual que es presentarà en 2018 i en què el grup de víctimes de la violència contra la dona és “prioritari” per a les adjudicacions de vivenda en la Llei per la Funció Social de l’Habitatge impulsada pel govern del Botànic. “Però la normativa no parla sols d’adjudicar vivenda exclusivament, sinó que hi ha altres solucions que ja estem aplicant, com són les ajudes al lloguer, on este grup també està inclòs com a prioritari”, insisteixen des de la Conselleria.

Cal recordar que Habitatge té un paper principal en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, sobretot pel que fa a les mesures destinades a garantir l’alternativa residencial a les dones víctimes de violència contra la dona i en situació d’exclusió social per a desenvolupar una vida lliure i independent. A més de comprometre’s a ampliar l’actual parc de vivendes destinades a les víctimes, la novetat de la proposta que es va presentar fa unes setmanes inclou impulsar habitatge públic assistit per a dones víctimes de violència i amb diversitat funcional.

Segons les dades del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, el nombre de víctimes del 2017 a hores d’ara ascendeix a 37. La xifra supera en cinc les que van ser assassinades en el mateix període de 2016. L’última assassinada per la seua exparella va ser el passat dilluns a Cartagena. Al País Valencià, enguany, el nombre de víctimes s’eleva, per tant, en cinc.

Comparteix

Icona de pantalla completa