Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València obri les portes per a celebrar el 9 d’Octubre

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha presentat aquest divendres els actes programats per la institució per a la celebració del 9 d’Octubre, entre els quals destaca l’obertura de portes dels palaus de la institució entre el 5 i el 15 d’octubre i el cartell ideat per a l’ocasió pel dissenyador valencià Ibán Ramón, que pretén “apel·lar a l’autoestima dels valencians des de la modernitat”.

Rodríguez ha convidat els valencians a conéixer els serveis que presta la institució i a descobrir els seus tresors artístics i patrimonials amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre. Per a això, entre el 5 i el 15 d’octubre, podran visitar-se els palaus de la Diputació en horari de 16.00 a 20.00 hores els dies laborables i de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores els caps de setmana i festius.

En paraules de Rodríguez, “no es pot apreciar allò que no es coneix, per açò estem fent un gran esforç des que va començar la legislatura per acostar la Diputació a les comarques valencianes i obrir les seues portes als ciutadans, mostrant tots els serveis que presta aquesta casa i compartint amb les valencianes i els valencians l’extraordinari patrimoni amb el qual compta una institució amb més de 200 anys d’història però moderna en les seues iniciatives”.

En aquest context, l’obertura dels palaus de la Batlia i la Scala, dins del programa Palaus Transparents, en coordinació amb la Generalitat, és el marc en el qual la institució provincial aprofitarà per a mostrar a la ciutadania les seues exposicions itinerants, que aquest cap de setmana tanquen la seua primera escala a Requena i parteixen rumb a Alzira, on podran veure’s a partir de novembre.

El president de la Diputació ha avançat que a partir del 5 d’octubre podrà visitar-se, en l’espai comú entre el Saló de Reines i el Saló de Plens, la mostra Coneix la Diputació, un “interessant recorregut” per les àrees de la institució i els serveis que presta als veïns dels municipis valencians. Unes 5.000 persones han acudit al Temple de Sant Nicolàs de Requena per a conéixer de prop la Diputació al llarg de l’estiu.

En el pati de la Scala, els visitants podran visualitzar una projecció de l’exposició Memòria de la Modernitat, que tancarà el teló aquest diumenge a Requena després de rebre més de 5.000 visites i es prepara ja per al trasllat cap a Alzira, on es podrà visitar a partir del 2 de novembre. Les obres de Sorolla, Pinazo, Equip Crònica i altres joies del patrimoni de la Diputació continuaran la itinerància que ha permés acostar el patrimoni provincial a les comarques valencianes: “Aquestes obres que penjaven de despatxos o es guardaven en magatzems són patrimoni de tots els valencians i compartint-les amb ells estem, a més, reescrivint la història del nostre art”, ha assenyalat Rodríguez.

Comparteix

Icona de pantalla completa