Diari La Veu del País Valencià
Baldoví considera que l’1-O es quedarà en una ‘gran manifestació popular’

El portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha dubtat que aquest diumenge, 1 d’octubre, se celebre un referèndum a Catalunya perquè, en la seua opinió, no es donen “les garanties” que ha de tindre qualsevol referèndum en qualsevol convenció internacional, encara que sí que s’ha mostrat segur que hi haurà una “gran manifestació popular”. En aquesta línia, el diputat de Compromís ha demanat que no es trenquen “tots els ponts” i que a partir del pròxim dilluns, 2 d’octubre, es puga començar a parlar d’una “solució política a un problema que necessàriament és polític”. “Ho va dir ahir mateix –ha continuat– el president de la Comissió Europea: el referèndum és un problema polític i cal abordar-lo d’una manera política”.

A més, Baldoví ha insistit que Compromís vol ser “part de la solució i no part del problema” i ha recordat que, aquest passat dijous, el grup mixt en el Congrés va signar una proposta dels valencianistes per a demanar que en la comissió proposada pel PSOE per a abordar el “problema territorial” estiguen representats “tots els partits i no solament els grups”. El parlamentari de Compromís ha advertit que, en qualsevol cas, “el problema seguirà ací” a partir de la setmana vinent. “Com passa amb els problemes valencians, el problema català, el dilluns, s’impedisca a la gent votar o no s’impedisca, seguirà ací”.

Amb tot, Baldoví ha reclamat que “es rebaixe la tensió” i ha sol·licitat, “com ha dit el document de l’Església Catòlica, que no s’arribe a situacions que puguen ser irreversibles ni d’una banda ni de l’altra”. “Que a partir del dilluns no s’hagen trencat tots els ponts i siguen, siguem, capaços d’asseure’ns entorn d’una taula i intentar buscar alguna solució política a un problema que necessàriament és polític”.

Comparteix

Icona de pantalla completa