Diari La Veu del País Valencià
Bonig qualifica de ‘claudicació de Marzà’ la nova Llei de Plurilingüisme

La síndica del Grup Parlamentari Popular (GPP), Isabel Bonig, ha assenyalat, només saber-se que els partits del Botànic pensen aprovar una nova Llei de Plurilingüisme, que el conseller d’Educació, Vicent Marzá ha “hagut de claudicar” davant la comunitat educativa i presentar una proposta “que és una victòria de la societat i dels tribunals” enfront de “la imposició i el sectarisme” educatiu del Consell.

Bonig s’ha expressat en aquests termes després de reunir-se amb el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, el càrrec del PPCV que més s’ha destacat en la lluita contra la normalització del valencià en l’educació durant els darrers mesos.

Bonig ha recordat que la Diputació d’Alacant ha abanderat els pares que “han clamat per la llibertat enfront de la imposició i el sectarisme”. “Estem contents i satisfets perquè no és una victòria del PP ni de la Diputació d’Alacant, sinó de tota la societat valenciana”, ha assegurat la presidenta del PPCV.

Bonig ha ampliat la nòmina dels guanyadors amb els “tribunals” i del govern espanyol després que ahir el Ministeri anunciara la convocatòria d’una comissió bilateral perquè, segons la líder popular, “hi veu indicis d’inconstitucionalitat”.

Aquesta situació “és la que ha fet que Marza haja hagut de claudicar”, una actitud que “és responsabilitat de Puig i Oltra”, ha continuat Bonig, qui ha demanat al president de la Generalitat que destituïsca “immediatament Marza, perquè està incapacitat per a seguir dirigint la política educativa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa