Diari La Veu del País Valencià
Els partits del Botànic pacten un nou plurilingüisme per a esquivar el veto del TSJ

Les Corts aprovaran una nova Llei de Plurilingüisme pactada entre els tres partits que donen suport al govern de Ximo Puig. Així ho han anunciat aquest migdia els portaveus de PSPV, Compromís i Podem en una roda de premsa conjunta amb el conseller d’Educació, Vicent Marzà, oferida al Convent del Carme de València. La norma, que es tramitarà com a proposició de llei i no com a decret del Consell, està oberta a esmenes i modificacions, tot i que no és previsible que els tres partits accepten canvis substancials dels grups de l’oposició: PPCV i Ciutadans.

La llei elimina el vincle entre més hores de valencià i més hores d’anglés, la part del decret suspés que el Tribunal Superior de Justícia va jutjar com a causa de desigualtats entre alumnes i de discriminació contra el castellà. Aquell model es basava en sis nivells que, amb la nova norma, desapareixen per a fixar uns percentatges mínims de valencià i castellà del 25% i un 15% d’anglés. Aquesta llengua estrangera podrà arribar al 25%, mentre que les hores restants, fins al 100%, es faran en alguna de les dues llengües oficials segons les preferències de cada centre.

Així, el màxim d’hores lectives en valencià podrà arribar al 60% en aquells centres que mantinguen el castellà en el 25% i l’anglés en el 15%. Amb el mínim legal de valencià i anglés, les hores de castellà també assoliran el 60% del total.

Comparteix

Icona de pantalla completa