Diari La Veu del País Valencià
La Guàrdia Urbana custodia per ordre de la Fiscalia les urnes de l’Estat que guarda l’Ajuntament de Barcelona

Una patrulla de la Guàrdia Urbana custodia les urnes de l’Estat que l’Ajuntament de Barcelona guarda en els tallers municipals, al carrer Perú, al Districte de Sant Martí. Segons fonts municipals, d’aquesta manera la Guàrdia Urbana actua en compliment a l’ordre dictada aquest dimecres per la Fiscalia Superior de Catalunya, que va exigir a les policies que impedisquen l’eixida del material electoral propietat de l’Estat i que eviten la celebració del referèndum convocat per a l’1 d’octubre.

La instrucció demana també informar de “qualsevol incidència o novetat que es produisca en la seua custòdia o ús” d’aquest material “abans o durant el dia 1 d’octubre”. Segons la Fiscalia, es tracta de custodiar aquest material, propietat de l’Estat, que tenen els ajuntaments “per al correcte desenvolupament dels processos electorals”. El ministeri públic també demana a les policies locals col·laborar en la instrucció enviada als Mossos per a precintar els col·legis electorals.

En la instrucció enviada a les policies locals, la Fiscalia Superior de Catalunya recorda el contingut de l’ordre que va fer arribar als Mossos d’Esquadra aquest dimarts i demana el precintat dels locals destinats com a punts de votació abans del 30 de setembre i fins a les 21.00 hores de diumenge.

Comparteix

Icona de pantalla completa