Diari La Veu del País Valencià
Repartidors de Deliveroo i Glovo es concentren per a eixir de la precarietat

València ha acollit aquest dimecres una concentració del col·lectiu Riders x Derechos, que agrupa ciclomissatgers autònoms que treballen per a companyies com ara Deliveroo o Glovo. La convocatòria s’ha dut a terme de forma simultània a Espanya, Alemanya, França, Regne Unit, Bèlgica, Suècia, Polònia, Itàlia i Bèlgica; atés que els repartidors dels nou països comparteixen reclamacions similars, com ara la percepció d’una retribució mínima per hora treballada o que la multinacional els subscriga una assegurança d’accidents.

En el cas concret de Deliveroo, els ciclomissatgers de la ciutat de València perceben 3,38 euros per comanda, IVA a banda, i si arriben a realitzar 75 comandes setmanals, en el millor dels casos, poden cobrar 253 euros. Si no reben comandes, no cobren, encara que l’empresa els haja reclamat per a treballar i hagen acudit al punt de trobada estipulat. Els repartidors van protagonitzar el 2 de juliol la primera vaga a Espanya d’una empresa de l’economia digital.

Deliveroo, que en una comunicació interna va enviar als ciclomissatgers un recull de paraules prohibides perquè l’empresa no tinguera problemes legals en utilitzar treballadors autònoms, va aterrar en estiu a Alacant i compta amb 1.000 repartidors arreu d’Espanya. La filial espanyola de la companyia no facilita dades de facturació des del 2015, quan va arribar als 44.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa