Diari La Veu del País Valencià
La Diputació d’Alacant demana al TSJ que plantege la inconstitucionalitat del decret llei de plurilingüisme

La Diputació d’Alacant ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia (TSJ), mitjançant un incident d’execució, que plantege una qüestió d’inconstitucionalitat contra el decret llei de plurilingüisme educatiu, aprovat a la fi d’agost i convalidat per les Corts el 8 de setembre.

Segons el parer de la corporació provincial, aquesta norma suposa “eludir” la suspensió del Decret de Plurilingüisme, suspés cautelarment pel TSJ, i evitar tornar al model del PP del 2012, com havia acordat el tribunal.

L’incident d’execució s’ha presentat aquest mateix dimecres, segons ha exposat el president de la Diputació d’Alacant, el popular César Sánchez. Alhora, el seu diputat portaveu, Carlos Castillo, ha explicat que el decret llei del Consell “burla l’acte de suspensió” acordat davant el recurs que la Diputació va interposar contra el Decret de Plurilingüisme.

Castillo ha detallat que el decret llei d’Educació d’agost “no es correspon amb els requisits de necessitat i urgència” i ha alertat que les normes “no poden dictar-se amb el propòsit d’eludir una resolució judicial”.

Per la seua banda, César Sánchez ha reiterat que la Diputació estarà “al costat” de la comunitat educativa i dels pares “escoltant-los i defensant els drets fonamentals dels xiquets i la llibertat dels pares per a triar l’educació dels seus fills”.

Cessament de Marzà

“La llibertat va a derrotar, a la Comunitat Valenciana, el decret, la imposició i el pensament únic. Demanarem a Ximo Puig que cesse immediatament el senyor Vicent Marzà”, ha assegurat Sánchez,

Sánchez ha indicat, a més, que no “permetrà” que s’alcen “ponts només en una direcció, que es construïsquen amb Catalunya i que s’alcen murs amb Espanya”, cosa que és, al seu judici, la finalitat de la política educativa del Consell. “Derrocarem qualsevol mur que construïsquen amb Espanya el govern valencià i el senyor Marzà amb la seua política educativa”, ha mantingut.

Campanya “sempre teua”

Sánchez també ha qüestionat la campanya de promoció del valencià impulsada per la conselleria pel cost d’una mica més de dos milions d’euros. “Els podia haver gastat en nous centres educatius que calen a la Comunitat Valenciana i molt especialment a la província d’Alacant”.

Puig demana a Sánchez que atenga “la seua activitat”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha instat César Sánche, a “atendre” el que “és fonamental en la que hauria de ser la seua activitat” i ha qualificat de “molt sorprenent” la diferència de quasi tres euros a un en inversions en equipaments entre el que destina la corporació provincial de València i la d’Alacant.

“Cal invertir els recursos en allò que tens competències”, ha indicat, en ser preguntat per les decisions de la Diputació d’Alacant en relació amb el Decret de Plurilingüisme. Puig ha recalcat que està “disposat sempre a intentar solucionar de la millor manera” l’objectiu que els xiquets valencians sàpiguen anglés, castellà i valencià i que això “és irrenunciable”, ha advertit.

També ha reiterat que el Consell està disposat a canviar aspectes del decret. “A això sempre s’està disposat”, ha insistit ,i ha precisat que atendrà “el que diga la justícia”.

“Ho estem fent; hi haurà una solució en els pròxims dies”, ha avançat Puig, per a qui el diàleg és “fonamental” encara que ha instat a “no perdre de vista l’horitzó”, que és que els xiquets sàpiguen les tres llengües “i açò és el que al PP i a la Diputació els sembla que no està bé”. Segons el parer del ‘president’, tots dos “hauran d’explicar per què estan en contra d’eixa capacitació” lingüística dels xiquets.

Comparteix

Icona de pantalla completa