El govern municipal de Cullera sotmet la seua gestió a l'assemblea ciutadana

/ Cullera
26 setembre 2017 01:00h
L'alcalde explicarà l'últim any al capdavant del consistori i els veïns podran plantejar propostes i suggeriments

El Mercat Municipal de Cullera (la Costera) acollirà, dimecres, 4 d'octubre, la segona edició de l'Assemblea Ciutadana, el fòrum de debat en el qual, des del començament d'aquesta legislatura, els veïns de la localitat analitzen, fiscalitzen i aporten la seua visió sobre la gestió del seu govern. En la cita, que tindrà lloc a les 20 hores en la Sala Multiusos, compareixerà l'alcalde, Jordi Mayor, acompanyat pels regidors, per a explicar l'evolució de la gestió durant l'últim any de govern.

En l'assemblea es tractaran els punts més importants que preocupen la ciutadania. La intenció no és solament informar sinó també establir un espai de diàleg entre els polítics i la ciutadania i facilitat, així, l'intercanvi d'idees. L'objectiu final és millorar els mecanismes de participació ciutadana i aconseguir una democràcia més real, han apuntat fonts municipals. La convocatòria està pensada perquè tots els veïns que ho desitgen puguen participar de manera lliure i activa en la política local, sense inscripció prèvia. Així, després de l'exposició de l'informe de gestió de l'alcalde, s'obrirà un torn de paraula per al poble en el qual es podran fer propostes, plasmar inquietuds i plantejar dubtes, entre altres coses.

La regidoria de Participació Ciutadana, encapçalada per Laura Simó, ha lligat la celebració de l'assemblea en incloure-la dins de l'ordenança municipal que regula aquesta àrea. Açò implica que l'alcalde es compromet a fer aquest tipus de reunió almenys una vegada a l'any, de manera que rendirà comptes de la seua tasca al consistori. L'ordenança va rebre el suport unànime de tots els grups municipals.

Paral·lelament, a cada sessió plenària existeix la possibilitat que cada veí puga intervenir al final de la mateixa sobre qualsevol dels assumptes tractats en l'ordre del dia. El govern municipal ha establit, durant els dos últims anys, nous mecanismes de participació del veïnat en la política local perquè el nombre més gran de veus siga escoltat a l'hora d'executar les polítiques de l'ajuntament.

next