Diari La Veu del País Valencià
Set rutes per a gaudir del Dia del turisme a Oriola

El 27 de setembre se celebra el Dia Mundial del Turisme. Des que la Declaració Universal dels Drets Humans va reconèixer el dret a les vacances, a mitjans del segle XX, el turisme al món ha anat creixent any rere any. 2017 ha estat declarat per l’Assemblea General de les Nacions Unides Any internacional del turisme sostenible pel desenvolupament. El nombre de viatgers importa molt, però també, i cada vegada més, es busca una millor qualitat en el nouvingut, per la qual cosa també s’ha d’oferir una millor proposta turística.

Segons les dades de l’Agència Valenciana del Turisme, un 55% dels valencians escullen destins dintre del territori per a les seues vacances, que arriben a generar fins a 6 milions de viatges, cada vegada de manera més desestacionalitzada.

Per a celebrar aquesta data, dedicada especialment a aquest mercat intern en recerca de la qualitat, l’Ajuntament d’Oriola ha volgut posar en valor els seus trets més característics i presenta, el proper cap de setmana, diverses activitats gratuïtes per a fomentar les bondats de la capital del Baix Segura.

El mateix 27 es proposa als seus habitants la presentació d’idees per a aconseguir models turístics més sostenibles, amb obsequis per a tots els participants. L’objectiu per a Sofia Álvarez, regidora de Turisme, és “millorar les nostres iniciatives turístiques i convertir-les en el motor de desenvolupament d’Oriola”.

Durant el cap de setmana s’han dissenyat set línies d’activitats al voltant de tots els aspectes que pot oferir la ciutat al turista: la figura de Miguel Hernández, a partir del qual es proposa una ruta nocturna que partirà de la seua casa natal i es farà un recorregut poètic pel centre de la ciutat; el patrimoni monumental, històric i cultural, que es mostrarà en una ruta dissabte al matí pels carrers oriolans i que descobrirà als participants les joies arquitectòniques que els esperen; la gastronomia, que permetrà als assistents gaudir dissabte al migdia de la gran varietat d’arrosos de la comarca, o el turisme d’esport, que reunirà als aficionats del golf a Oriola Costa de vesprada. També estaran presents les festes de la localitat, amb una representació dels Moros i Cristians que oferiran una desfilada també a la costa per a tots els visitants. Altres opcions, com ara la ruta de l’aigua, permetran diumenge visitar pous i molins al voltant del riu Segura o, la visita a les platges, pel passeig marítim i pel Cap Roig, per a poder apreciar la mar.

Oriola és una ciutat que barreja amb naturalitat tradició i modernitat, platja i interior, art antic i contemporani, poesia, gastronomia i esport. Amb aquestes rutes ofereix la possibilitat de descobrir-ho, i no només els forasters, sinó els ciutadans oriolans, que, en paraules de la regidora de Turisme, “poden sentir-se turistes en la seua ciutat i, així, poden conèixer totes les activitats i opcions que s’ofereixen als visitants” per a donar “exemple d’hospitalitat i respecte pels nostres recursos turístics”.

Comparteix

Icona de pantalla completa