La Diputació confirma que l'Espai Moma és la primera opció per a reubicar l'Escalante

Rosa Pérez assegura que hi ha "altres opcions" i que l'objectiu és que l'espai servisca "per a 20 o 40 anys"
/ València
25 setembre 2017 01:00h
La diputada Rosa Pérez, amb el director de l\'IVC, Albel Guarinos, el director de Moma Teatre, Carlos Alfaro i Robert García.

La Diputació de València, institució de la qual depén el Teatre Escalante, preveu com a "primera opció" per a la nova ubicació del centre l'Espai Moma de València, tal com va avançar Diari La Veu. Això no obstant, també ha assenyalat que hi ha "altres opcions damunt de la taula" i la corporació busca una localització que garantisca la continuïtat de l'Escalante "no per a dos anys, sinó per a 20 o 40".

Així ho ha explicat la diputada de Teatres, Memòria Històrica i Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, durant la presentació aquest dilluns de La vida es sueño, que obri la temporada en el Principal i que està dirigida per Carles Alfaro, de la companyia Moma Teatre.

L'Escalante obrirà la seua temporada 2017-2018 al Palau de les Arts Reina Sofia, mentre busca alternatives per a continuar desenvolupant l'activitat escènica i formativa del teatre després de xifrar els tècnics que el cost de la reparació i adequació de la fins ara seu de l'entitat podria arribar fins els sis milions d'euros.

La diputada de Teatres ha assenyalat, en primer lloc, que aquest assumpte no és de la seua competència, sinó que ho és de l'àrea de Patrimoni de la Diputació, però ha destacat que estan treballant perquè l'Escalante "tinga un espai físic estable". "Tant de bo arribe a bon port", ha agregat. En qualsevol cas, ha assegurat que "l'Escalante, més enllà de l'espai, està garantit" i ha assenyalat que la present temporada està "totalment programada". Amb la busca del nou immoble que albergue el teatre, Pérez Garijo ha expressat: "Volem que es quede no per a dos anys, sinó per a 20 o 40".

La diputada també ha apuntat que s'ha buscat un espai "que tinga llicència" i, inquirida per si l'Espai Moma és una possibilitat que s'estiga valorant, ha dit que "clar que ha sigut la primera opció", encara que ha precisat que "hi ha altres opcions damunt de la taula". Així mateix, ha recordat que la primera opció va ser reobrir l'espai que ha albergat fins ara l'Escalante, abans de conéixer que el cost de la reparació de la fins ara seu de l'entitat podia arribar als sis milions d'euros.

Per la seua banda, Carles Alfaro ha comentat que "si en lloc de ser un garatge" l'Espai Moma "serveix per a alguna cosa" estarà "encantat", però ha indicat que no està en la seua mà perquè és "patrimoni" de la seua família. "Si decideixen això (que l'espai aculla l'Escalante), em semblaria molt bé", ha conclós.

next