Diari La Veu del País Valencià
Font de Mora nega els 1.000 milions de sobrecostos de Ciegsa i qualifica d’estafa la xifra

Alejandro Font de Mora ha fet una defensa tancada de la seua gestió de Ciegsa quan era conseller d’Educació durant els governs de Francisco Camps. L’actual vicepresident segon de les Corts ha negat que els sobrecostos en la construcció de col·legis sumaren “la xifra redona de 1.000 milions”, “una estafa” conceptual feta, al seua parer, “per extrapolacions” d’alguns expedients concrets al conjunt dels projectes.

El diputat del PP ha xifrat els sobrecostos en 309,8 milions, “tots justificats i auditats” i sense cap relació amb activitats delictives i suborns. Font de Mora ha presumit durant la compareixença a la comissió parlamentària que investiga la gestió de l’empresa pública que, durant el seu mandat, es van construir o reformar 400 centres públics i que ell mateix es va batejar com a “Alejandro I, l’inaugurador”.

Alejandro Font de Mora mostra el cartell amb la xifra de les obres en col·legis realitzades durant el seu mandat. / DIARI LA VEU

Durant la seua intervenció, carregada de cites literàries i en defensa de la seua “honorabilitat”, l’exconseller també ha defensat Máximo Caturla, el seu secretari autonòmic i conseller delegat de Ciegsa involucrat al cas Taula i participant de les converses amb Marcos Benavent, on es parla de suborns i es compten diners per presumptes concessions a dit d’obres públiques. Font de Mora ha demanat el respecte a la presumpció d’innocència i ha recordat que Caturla ja era secretari autonòmic quan ell va arribar a Educació i que, a més, venia avalat pels diversos càrrecs de gestió econòmica que havia desenvolupat a les conselleries d’Hisenda i Sanitat.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa