Diari La Veu del País Valencià
València acull diverses manifestacions en suport del procés en la setmana decisiva per a l’1-O

Aquest dilluns, 25 de setembre, Catalunya entra en la recta final del procés que conclourà el proper diumenge 1 d’octubre amb la celebració del referèndum que el govern català té previst dur endavant. El passat dimecres més d’un miler de valencians es van manifestar davant les portes de la delegació del govern espanyol, al carrer Colom de València, per a fer palés el seu compromís amb el plebiscit i denunciar el seu rebuig a la macrooperació policial desenvolupada al Principat contra el referèndum i que es va saldar amb la detenció de 14 alts càrrecs de la Generalitat catalana. Les concentracions, convocades per Acció Cultural, es van donar a diferents poblacions del País Valencià.

Les mobilitzacions des del País Valencià continuaran aquest dilluns i el proper divendres en diferents punts de la ciutat del Túria. L’escenari, on diverses entitats agrupades en la xarxa País Valencià pel Dret a Decidir mostraran la seua solidaritat amb el referèndum, serà en aquesta ocasió el Teatre El Micalet. L’acte convocat a les 19.30 hores comptarà amb la participació de David Minoves, president del Ciemen, una entitat de la societat civil catalana que treballa per a fer conéixer i promoure la realitat nacional catalana al món, per a difondre el coneixement dels pobles i nacions sense estat i per a defensar els seus drets col·lectius.

L’esdeveniment comptarà també amb la participació d’Anna Arqué, representant de l’International Commission of European Citizens. L’ICEC-Comissió Internacional de ciutadans europeus, una ONG creada per reunir a totes aquelles organitzacions, institucions i persones que comparteixen la visió d’una Europa democràtica, tant en teoria com en realitat; també hi serà Consol Barberà, representant de la Xarxa País Valencià pel Dret a Decidir i regidora de l’ajuntament d’Alaquàs, i, finalment, l’acte d’aquest dilluns conclourà amb l’actuació del cantautor de Torrent, Pau Alabajos. L’acte estarà presentat per Beatriu Cardona, destacada sindicalista valenciana.

Per a aquestes entitats és necessària la continuació de la mobilització del conjunt de la societat valenciana a favor del respecte al dret a decidir del poble català, expliquen en un comunicat, on manifesten la seua posició “contra la deriva repressiva i autoritària del govern espanyol del PP i els seus socis parlamentaris i mediàtics”. La xarxa d’entitats entén que no pot existir un sistema democràtic digne de tal nom mentre es prohibeix la participació ciutadana, es limiten els drets d’expressió i manifestació, es vulnera la llibertat de premsa, s’encerclen seus de partits polítics i s’adapta la legislació ad hoc, en funcions d’interessos partidistes, indiquen. Per tot això, la xarxa ha volgut fer una crida al poble valencià a restar atent als esdeveniments i a participar de les propostes solidàries, democràtiques i en defensa de les llibertats cíviques i polítiques.

El feixisme contraprograma

Aquest diumenge, el cantautor torrentí, Pau Alabajos –qui actuarà en l’acte al Teatre El Micalet aquest dilluns– advertia a través de les xarxes socials d’una manifestació convocada per España 2000 mitja hora abans i al mateix lloc on la plataforma pel Dret a Decidir ha convocat la societat valenciana a participar de l’esdeveniment.

El col·lectiu d’extrema dreta proclama que “els independentistes volen estendre’s i destruir la nostra nació, Espanya”, és per això que invoca les essències per tal de contraprogramar l’acte contra els “sediciosos”.

Acte a 48 hores de l’1-O

Tan sols dos dies abans que els catalans puguen manifestar la seua opinió sobre el futur de Catalunya, el col·lectiu impulsat per escriptors, periodistes i activistes valencians, Va de Democràcia, ha convocat un acte en suport del referèndum de l’1 d’octubre a Catalunya, que vol, a més a més, posicionar-se contra la repressió després d’haver superat de llarg les mil adhesions al manifest impulsat des de la plataforma fa poc més d’una setmana.

L’Acte, al qual animen tots els valencians a participar, tindrà lloc el proper divendres 29 a les 19 hores a l’hotel Astòria de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa