Diari La Veu del País Valencià
El pla de xoc públic sanitari, ‘més barat i eficient’ que el privat

RedactaVeu / València

Segons les dades fetes públiques per la Conselleria de Sanitat, l’autoconcert entre els hospitals públics ha permès realitzar 14.065 operacions amb un cost de 4,5 milions d’euros mentre que el pla de xoc amb la sanitat privada té un cost de 9 milions d’euros per a realitzar un total de 7.000 intervencions, de les quals només s’han realitzat, de moment, 4.000.

Per a la diputada de Compromís en Les Corts, Mònica Oltra, aquestes dades “demostren que els hospitals públics estan preparats i han fet un esforç molt important en els últims mesos per realitzar aquestes operacions amb un cost econòmic molt més baix que el de la derivació d’intervencions a la sanitat privada”.

“El PP vol fer negoci” amb la salut del valencians

Segons aquest grup parlamentari, queda evidenciat que l’única raó perquè el govern del PP derive intervencions a la privada és afavorir les empreses del sector que fan negoci amb la nostra salut. Derivar operacions a la sanitat privada no té res a veure amb la reducció de les llistes d’espera, perquè, una vegada més, es demostra que aquesta reducció es pot fer en els hospitals públics.

Per a Oltra, “les dades de la Conselleria deixen ben clar que el pla de xoc en la sanitat privada és perjudicial per a les arques públiques, un saqueig per beneficiar empreses privades en detriment de l’esforç que han fet milers de professionals de la sanitat pública per reduir les llistes d’espera i optimitzar la qualitat assistencial”.

Comparteix

Icona de pantalla completa