Diari La Veu del País Valencià
Les dades d’ocupació en el sector industrial situen el País Valencià en xifres prèvies a la crisi del 2008

El País Valencià és el territori de l’Estat que més llocs de treball ha generat en el sector industrial enguany, en recuperar fins a un 41% de les ocupacions perdudes en aquesta branca durant la crisi econòmica, segons es desprén d’un informe de la Conselleria d’Economia i el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef), basat en les últimes dades publicades de l’Enquesta de Població Activa (EPA).

L’estudi arreplega que en els últims 12 mesos s’han creat més de 65.000 nous llocs de treball relacionats amb el sector industrial al país i s’ha incrementat el nombre de persones actives en un 21,1% pel que fa al mateix període de l’any passat, més de 15 punts per sobre de la mitjana estatal, que és del 5,6%, detalla la Generalitat en un comunicat.

En l’actualitat, segons dades del segon trimestre de l’EPA, hi ha un total de 373.900 persones treballant en el sector industrial al territori valencià. “Açò significa que tenim un nivell d’ocupació similar al de finals del 2008 i principis del 2009, moment previ a la crisi econòmica que va provocar que es perderen 160.000 llocs de treball considerats industrials”, ha destacat el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, qui també ha ressaltat el fet que la valenciana siga l’autonomia on més llocs de treball en nombres absoluts s’han creat en la indústria i que “quasi un de cada dos nous llocs de treballs creats en la indústria a Espanya en l’últim any (139.000) ha estat al nostre territori (65.000)”.

Segons l’informe, el País Valencià “va tocar fons” en el primer trimestre del 2014, quan l’EPA reflecteix el nivell més baix d’ocupació industrial, amb 274.200 ocupats. Des de llavors, l’ocupació ha remuntat i destaca “la forta reactivació l’any 2016 i sobretot en aquest 2017”.

Com a mostra d’aquesta recuperació, l’estudi assenyala que, en l’últim any, s’han creat més de 65.000 nous llocs de treball, amb la qual cosa es recupera el 41% de tots els llocs de treball perduts entre el 2008 i el 2014.

Major percentatge d’ocupació estable

Quant a la qualitat de l’ocupació, el responsable del Servef ha remarcat que el sector industrial presenta el major percentatge d’ocupació estable de tots els sectors econòmics. D’aquesta forma, el nivell de contractació indefinida en la indústria està situat en el 11% de la contractació total, més de dos punts per sobre de la mitjana global de tots els sectors (8,9%).

Per tot açò, Enric Nomdedéu ha assegurat que aquesta evolució suposa “un aval a l’aposta del Consell per enfortir el paper de la indústria com el sector econòmic tractor i generador d’ocupació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa