Diari La Veu del País Valencià
Castellano: ‘S’ha de complir l’Estatut, la nostra llengua és el valencià i cap altra’
ACN / València

El conseller ha explicat que no ha tingut ocasió de llegir el dictamen del Consell Jurídic Consultiu que conclou que és la denominació de ‘valencià’ de l’Estatut la que ha de servir de paràmetre normatiu a l’AVL i ha rebutjat pronunciar-se sobre la possibilitat que no es modifique.

Preguntat per la qüestió, després de la reunió mantinguda amb el president de la patronal valenciana Cierval, José Vicente González, el conseller Castellano ha dit que no volia opinar sobre “futuribles” i ha emplaçat l’Acadèmia Valenciana de la Llengua a què es pronuncie sobre el dictamen.

El també secretari general del PP valencià ha afegit que li resulta “curiós” que es diga “que els que ataquen i divideixen són els que acaten l’Estatut d’autonomia i les lleis”.

Castellano ha assenyalat que el govern de Fabra sempre ha dit que la llengua “ha de ser un vehicle d’unió i no confrontació i una senya d’identitat pròpia dels valencians i en aquesta línia s’ha de seguir, la de complir i respectar les senyes d’identitat que hi ha a la llei de símbols i a l’Estatut”.

Comparteix

Icona de pantalla completa