Diari La Veu del País Valencià
Burjassot acull dissabte una ‘renovada’ 5a edició de la 10K Solidària

La 5a 10k Solidària Divina Pastora, que tindrà lloc demà, dia 23 de setembre, a partir de les 18.30 hores, a Burjassot, s’ha presentat enguany amb canvis importants pel que fa a la data de celebració i recorregut amb l’objectiu “d’omplir de runners els carrers de Burjassot”. Així, per primera vegada, la 10K se celebrarà dissabte a la vesprada i tindrà la seua eixida des de la plaça Emilio Castelar i finalitzarà en el Pati de les Sitges, segons han anunciat els organitzadors d’aquesta prova en benefici de l’Associació Valenciana de Paràlisi Cerebral (AVAPACE) en l’acte de presentació celebrat a la Casa de Cultura de Burjassot.

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, va destacar en la presentació el treball “incansable” que realitzen els Burjarunners, organizadors de la prova, perquè any rere any aquesta acció solidària “continue sent una cita marcada” en el calendari esportiu del municipi. “Estic convençut que la carrera serà un èxit dissabte que ve i que Burjassot es brindarà a animar els corredors eixint al carrer”, ha destacat García. Per la seua banda, el president de Burjarunners va explicar que, amb el canvi de dia i de recorregut, es pretén aconseguir “una major visibilitat” de la carrera i aconseguir que dissabte a la vesprada “el municipi s’òmpliga de gent animant els runners“.

Aquesta prova és una de les poques que hi ha 100% solidàries, en què es pot participar corrent, animant o sent voluntari. Al llarg de les quatre anteriors edicions s’han sumat prop de 34.000 euros destinats a AVAPACE. “Sobretot, hem demostrat al món que no existeixen les barreres ni els límits perquè aquesta 10K és més que una carrera, és un exemple de superació personal”, va destacar Pilar Nieto, sotsdirectora general Corporativa de Divina Pastora Assegurances. Nieto també va afegir que, amb proves com aquesta, es posa de manifest que els valors de l’esport “són universals” i que “l’esforç, el sacrifici i la companyonia són comuns en tots els esportistes” atés que aquests, va indicar, “no entenen de condició física ni intel·lectual”.

Tota la recaptació obtinguda es destinarà, com sempre, a l’Associació Valenciana de Paràlisi Cerebral perquè puga seguir treballant en la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia i els seus familiars. La 10K Solidària Divina Pastora Burjassot a benefici d’AVAPACE va nàixer amb l’objectiu de promoure el sacrifici, la solidaritat i la inclusió i visualitzar i normalitzar la paràlisi cerebral. Està organitzada pel GRD Burjarunners, amb la col·laboració de l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Esports.

Comparteix

Icona de pantalla completa