Diari La Veu del País Valencià
Autobús urbà gratuït a Alzira amb motiu del Dia Mundial sense Cotxes

A Alzira, aquest divendres 22 de setembre, el transport públic de l’autobús urbà és totalment gratuït per als usuaris. Així ho ha establert l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Gestió Urbanística, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial sense Cotxes. La gratuïtat del transport públic alzirenc durant tota la jornada en totes les línies de l’autobús urbà és una acció amb la qual el consistori que comanda Diego Gómez pretén conscienciar els ciutadans “sobre la importància de viure sense dependre dels vehicles”.

En aquest sentit, l’Ajuntament d’Alzira destaca el fet que la celebració dels dies sense cotxes “motiva a utilitzar transports alternatius” que ajuden a reduir l’emissió de fums i contaminació i a potenciar els costums saludables, com ara caminar o anar en bici. D’aquesta manera, segons les mateixes fonts, des del consistori es vol “continuar treballant cap a l’objectiu d’aconseguir una ciutat millor” i dur a terme polítiques “ambicioses” de mobilitat sostenible, orientades a reduir la dependència de l’automòbil.

L’Ajuntament d’Alzira està duent a terme polítiques “ambicioses” de mobilitat sostenible orientades a reduir la dependència de l’automòbil

La commemoració del Dia Mundial sense Cotxes és una iniciativa que ha anant cobrant importància ciutadana en els últims anys, segons recorda l’Ajuntament d’Alzira en una nota de premsa, al temps que “una proposta pedagògica” en el camp de l’educació cívica i ambiental. És per això que la Regidoria de Gestió Urbanística advoca per “modificar la cultura de l’automòbil imperant” i per potenciar l’ús del transport públic” amb accions que, con aquesta, “susciten esperances de millora de les nostres ciutats en termes de salut, igualtat de gènere i reducció d’impactes ambientals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa