Diari La Veu del País Valencià
El govern de Catalunya publicita una web perquè els ciutadans consulten el seu col·legi electoral per a l’1-O

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet pública, aquest dijous, a través del seu compte de Twitter, la pàgina web perquè els ciutadans puguen consultar el seu local de votació de l’1-O. El president ha acompanyat l’enllaç amb la pregunta “On es podrà votar el proper dia 1 d’octubre? En aquesta web trobaràs el lloc on et correspon”. Per a fer la consulta cal introduir el DNI, la data de naixement i el codi postal i no es pot consultar la totalitat de la llista. Entre els locals de votació hi ha centres cívics de Barcelona, que són equipaments municipals. També hi ha col·legis electorals habituals en les eleccions però d’altres que no ho són, com ara el Departament de Treball i Afers Socials situat al Passeig Taulat de Barcelona, i Centres d’Atenció Primària (CAP). El Govern ha fet públics els col·legis electorals just el dia que estableix la llei del referèndum, el 21 de setembre, i poques hores després de la detenció d’alts càrrecs i treballadors del Govern per l’1-O.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, van anunciar dijous passat un acord per a facilitar el vot a la capital catalana però no van donar a conèixer el contingut de l’acord. Colau es va limitar a dir que no entrava en contradicció amb l’informe del secretari municipal, que avisava que cedir locals vulnera les resolucions del Tribunal Constitucional (TC).

Fonts de l’Ajuntament han explicat a l’ACN que el consistori va traslladar al govern català la voluntat de facilitar l’1-O “sense posar en risc la institució ni els servidors públics”. En aquest sentit, apunten que la Generalitat es va comprometre a complir aquestes premisses i que la logística de la convocatòria correspon a la Generalitat, a qui l’Ajuntament atribueix el fet de precisar el desenvolupament de l’1-O.

El Govern ha fet públics, a través d’una web, els punts de votació el dia després d’una operació de la Guàrdia Civil amb 15 persones detingudes, entre alts càrrecs i treballadors del Govern. En els últims dies, diferents operacions també han decomissat 45.000 sobres amb les notificacions per a les meses electorals i més de 10 milions de paperetes del referèndum.

A diversos municipis, com ara Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sabadell o Cubelles, els centres de votació són habituals d’altres comtesses electorals. Hi ha escoles concertades o edificis municipals que havien estat centres educatius o que encara ho són.

A Barcelona hi ha centres de titularitat compartida, com ara el CEIP Josep Maria Jujol, que forma part del consorci d’Educació, participat en un 60% per la Generalitat i en un 40% per l’Ajuntament. I també edificis de titularitat de la Generalitat, com ara centres de Formació Professional.

A les comarques de Ponent moltes de les meses electorals també estan situades a centres habituals de votació. Hi ha centres concertats, centres de titularitat de la Generalitat o casals.

Comparteix

Icona de pantalla completa