Diari La Veu del País Valencià
El sector turístic planta batalla contra la taxa turística amb una bateria d’arguments

Totes les patronals valencianes i les organitzacions d’empresaris del sector turístic han llançat un manifest conjunt contra la taxa turística. En el text, aclareixen que el tribut que estudia implantar el Consell “no és una taxa, sinó un impost que se suma a l’asfixiant pressió fiscal” que, al seu parer, suporten empreses i ciutadans. A més, destaquen el “greuge comparatiu” que suposa imposar el nou gravamen i no crear taxes per a “una altra mena d’activitats que també produeixen dany mediambiental”.

Els signants adverteixen que l’impost “restarà competitivitat a la Comunitat davant d’altres destinacions competidores”, com ara Andalusia, Múrcia o Canàries, on “no existeix cap mena de taxa d’aquestes característiques”. A aquest fet, les patronals sumen que Turquia i Egipte “han tornat al mercat i volen recuperar el públic europeu”.

El text també expressa la preocupació de l’empresariat per les conseqüències del tribut en un territori amb la “menor ràtio de despesa per turista” i alerta que el Brèxit afecta el “principal” mercat emissor de turistes de les destinacions valencianes, el Regne Unit. “Qualsevol cost addicional que sumem desviarà aquests clients a uns altres destinacions”.

Entre els signants, destaquen la patronal hotelera de la Costa Blanca, Hosbec; la Confederació Empresarial Valenciana; la patronal alacantina Coepa; la Cambra d’Alacant; la Unió Hotelera de València; l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Castelló, o l’Associació d’Apartaments Turístics de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa