Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida defensa que el viatge del seu líder a l’Havana va servir per a estrényer lligams amb Cuba

Les informacions aparegudes sobre el viatge del coordinador general d’Esquerra Unida (EUPV) a l’Havana per a assistir al funeral de Fidel Castro han alçat una gran polèmica al si de la formació d’esquerres. Des de la direcció del partit no s’ha negat que el viatge del coordinador general, David Rodríguez, es pagara amb diners del grup de la Diputació d’Alacant, però sí que s’ha matisat que el pagament del viatge “està justificat” perquè l’estada del coordinador a Cuba va servir per a supervisar projectes pagats amb fons de la institució.

En un comunicat, la direcció d’EUPV assenyala que el seu grup a la Diputació d’Alacant “ha col·laborat amb l’associació valenciana d’amistat amb Cuba José Martí en la seua labor d’estrényer els lligams solidaris entre el poble valencià i cubà, especialment en els municipis alacantins, a través de la Fundació Nicolás Guillén. En aquest context és on s’emmarca el citat viatge, que tenia l’objectiu principal d’avançar en les gestions de l’associació valenciana d’amistat amb Cuba José Martí amb les contraparts cubanes, visitar projectes de cooperació i fer reunions de treball de l’associació”.

En aquest sentit, el partit explica que David Rodríguez va anar a l’Havana “en qualitat de membre de la direcció de l’associació valenciana d’amistat amb Cuba José Martí”. D’acord amb aquest càrrec, Rodríguez “realitza un conjunt de reunions amb la Fundació Nicolás Guillén, l’Institut cubà d’amistat amb els Pobles, revisa l’estat dels projectes de cooperació i estableix contactes amb altres institucions cubanes, entre altres accions”.

És per tot açò que, per a la direcció d’EUPV, “aquest tipus d’activitats i despeses estan sobradament justificats com a part de la labor política d’EUPV i, en aquest sentit, agraïm l’aportació del grup d’EUPV de la Diputació d’Alacant per a afavorir el desenvolupament del nostre programa polític en els municipis alacantins”.

Crítiques a l’oposició interna

En el comunicat, la direcció d’Esquerra Unida es mostra molt crítica amb alguns membres del partit que han demanat la dimissió de Rodríguez i la representant a la Diputació d’Alacant Raquel Peréz. En el comunicat asseguren que les informacions aparegudes en premsa són fruit de “filtracions, presumptament, d’afiliats d’EUPV, que han utilitzat la premsa per a adreçar-se a la pròpia organització”. “Rebutgem i lamentem l’ús de la premsa i les xarxes socials per part de la militància, en lloc d’utilitzar els espais i òrgans de l’organització, per a realitzar peticions o acusacions basades en desinformacions que evidencien la seua dubtosa intenció i que no serveixen més que per a danyar la imatge de l’organització i dels seus militants que dia a dia treballen per a enfortir el nostre projecte polític”, conclou el comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa