Diari La Veu del País Valencià
Villena obté el tercer premi de la Setmana Europea de la Mobilitat

Aquests dies està celebrant-se la Setmana Europea de la Mobilitat i, amb aquest motiu, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha fet públics els premis de la mobilitat. Villena ha aconseguit el tercer premi juntament amb Riba-roja del Túria en la categoria de ciutats entre 20.000 i 50.000 habitants. “És un reforç per a caminar en la bona direcció”, ha indicat Jesús Hernández, regidor de Mobilitat de Villena.

Els citats premis valoren les iniciatives creatives per part dels ajuntaments per a la mobilitat sostenible que permeten ciutats més amables per als vianants i els transports menys contaminants. Sota el projecte “Mesures per al foment de la bicicleta”, la Regidoria de Mobilitat ha recollit les últimes actuacions municipals sobre aquest tema, que són: el biciregistre, el segon tram del carril bici en la ciutat o la utilització de bicicletes per a ús municipal.

“Aquest reconeixement és un segell de qualitat que permet a la regidoria accedir a subvencions i ajudes”, ha assenyalat Hernández, qui també ha recordat que, “en altres èpoques, es premiaven les obres faraòniques i les grans infraestructures però ara hi ha una política de racionalitat en una línia de fer ciutats més amables, més per als vianants i amb menys fums”.

Les ciutats grans de més de 50.000 habitants premiades han estat: València, Benidorm i Castelló de la Plana. En la categoria d’entre 20.000 i 50.000 habitants les destacades són: Sueca, Ontinyent, Villena i Riba-roja de Túria. Per altra banda, les poblacions xicotetes guardonades amb els Premis de Mobilitat 2017 han sigut: l’Alcúdia, l’Eliana i Carlet.

Comparteix

Icona de pantalla completa