Diari La Veu del País Valencià
La responsable de Transparència de la Diputació es perfila per a agafar el rumb de Las Naves

El Vicepresident de la Fundació Las Naves i regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Roberto Jaramillo, ha proposat al patronat Sonia Gadea com a gerent de l’entitat. La decisió definitiva es prendrà el proper 27 de setembre durant una reunió de la fundació del patronat per a valorar la idoneïtat de la candidata.

Gadea és actualment cap de servei de Transparència en la Diputació de València, llicenciada en dret i funcionària de carrera des del 1997. Ha treballat com a cap d’àrea, secció o servei a ajuntaments i en departaments de la Generalitat. A través d’un comunicat, el regidor afirma que Sandra Gadea “té el perfil adequat per a consolidar La Naves com un espai d’innovació i creació al servei de la ciutadania de València i com un laboratori d’idees clau en la proposta de noves polítiques per a l’ajuntament de la ciutat”.

En cas que la cap del servei de Transparència de la Diputació de València fóra ratificada, assumiria la coordinació de l’actualització del Pla d’Actuació de Las Naves, l’elaboració de la Relació de Llocs de Treball de l’entitat, que no s’ha fet mai, recorda la regidoria, i la negociació del conveni col·lectiu amb els treballadors. Des de juny del 2015, les persones que ocupen un lloc de treball a l’entitat han estat contractades en concurs públic i obert, han recordat. “A diferència del que succeïa sota el desgovern del PP, quan s’endollaven familiars, amics i coreligionaris dels regidors als quals se’ls concedien sous exorbitants de manera arbitrària, aquesta administració treballa amb transparència. La nova gerent, una funcionària independent, garanteix la continuïtat en aquesta línia”, assegura Roberto Jaramillo.

Per tot això, el regidor es mostra convençut que la funcionària “reuneix les qualitats adequades perquè Las Naves estrenye la seua col·laboració amb l’Ajuntament i altres institucions, com ara la Unió Europea, amb l’objectiu de generar més i millors idees i projectes per a la ciutat”.

Cessament i dimissions

El lloc de responsabilitat que ocuparia Sonia Gadea dins de Las Naves és el que ocupava, fins el moment del seu cessament el passat mes de juliol, Rafael Monterde. Aleshores, la regidoria de l’àrea que té competències sobre el centre d’innovació l’ocupava Jordi Peris.

El regidor de Podem es va veure obligat a convocar una reunió de la Fundació del Patronat de Las Naves davant la possible vinculació del gerent de la fundació, Rafael Monterde, amb el Cas Cooperació on està involucrat l’exconseller del Partit Popular Rafael Blasco, qui actualment continua a la presó. Cal recordar que la fundació està integrada per representants dels tots els grups polítics que formen l’hemicicle. Així, Compromís, PSPV, València en Comú i Ciutadans van votar favorablement al cessament de Monterde, mentre que el Partit Popular es va abstenir.

Pocs dies després que Monterde abandonara el càrrec de gerència de Las Naves, qui havia estat el seu valedor polític, el regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement Jordi Peris, va anunciar la seua dimissió i renúncia a l’acta de regidor. El cessament de Monterde va accelerar la dimissió del regidor, qui va explicar que el projecte València en comú “havia fracasat”, perquè des de dins del partit hi havia hagut “atacs, intrigues, deslleialtats i lluites internes” que havien “llastat” la seua gestió.

Comparteix

Icona de pantalla completa