Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘Estem davant un Govern del caos que cerca desunir els valencians’
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat avui que “estem davant un Govern del caos”. En aquest sentit, i pel que fa al dictamen del Consell Jurídic Consultiu sobre la definició de valencià aprovada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha assenyalat que “el PP està utilitzant l’eixida de la confrontació intentant desunir els valencians i enfrontar els òrgans de la Generalitat per a intentar salvar una situació que és insalvable, que és la seua decadència absoluta que està portant a la Comunitat a una situació molt complicada”.

De la mateixa manera, ha subratllat que “el Govern el que hauria de fer és governar, l’AVL promoure el valencià i el CJC ajudar al fet que la convivència siga millor des del punt de vista jurídic”, mentre que “el que està passant és el contrari, perquè el PP, que està en una posició de reculada, intenta utilitzar la llengua de nou per a desunir els valencians”. Per a Puig, “açò és intolerable, igual que el seu intent de confrontar i afeblir els òrgans estatutaris”.

Per tot açò, ha remarcat que “el que necessitem en aquests moments és la unitat dels valencians i que hi haja un canvi amb un nou Govern que permeta millorar el finançament i tot allò que té a veure amb millorar les possibilitats econòmiques dels ciutadans d’aquesta Comunitat”, al temps que ha assegurat que “el PP no té eixida a través de la divisió”.

Per a Puig, “en una Comunitat en la qual tenim el 30% d’atur, el 30% de deute i el 30% d’exclusió social, el Govern s’hauria de dedicar a millorar la situació dels valencians i no a desunir-los”. A més, ha apuntat que el PP “està en una situació de fugida permanent cap a endavant, i posa fins i tot en perill la unitat i la convivència dels valencians per uns quants vots, cosa que no es pot permetre”.

Comparteix

Icona de pantalla completa