Diari La Veu del País Valencià
El forat d’RTVV no es tanca: 2,5 milions en pèrdues i un lloguer (impagat) a Alacant fins a 2035

Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), en liquidació, va tancar l’exercici 2016 amb unes pèrdues de 2,59 milions d’euros. Aquest resultat contrasta amb el de l’exercici 2015, quan la societat pública va obtindre un benefici de 20,22 milions per l’acord de compensació signat amb Mediapro, que va posar fi als litigis de l’antic ens amb la companyia controlada per Jaume Roures.

Així ho indiquen les xifres del Compte General de la Generalitat, publicades aquest dimarts, que mostren que la societat de l’antiga radiotelevisió valenciana arrossega un passiu de 119,57 milions d’euros. Pel que fa als actius, se situen en 30,48 milions d’euros, el gruix dels quals correspon a l’edifici de Burjassot on tenia la seu Canal Nou, a més de l’equipament tècnic.

La memòria dels comptes també apunta el problema legal a què s’enfronten els liquidadors de l’ens per la construcció del Centre de Producció de Programes d’Alacant. La construcció del centre, en 2002, va generar un dret real de superfície segons el qual el propietari percebria un cànon mensual durant 33 anys, amb una possible pròrroga de 17 anys si així ho acordaven les dues parts. En acabar el contracte, l’espai passaria a ser propietat del propietari. Per a rescindir aquest contracte, RTVV va deixar d’abonar sis cànons mensuals i va lliurar les claus a l’arrendador.

El conflicte per aquest contracte va generar una despesa de 390.058 euros a la societat pública en 2016. El Centre de Producció d’Alacant va estar infrautilitzat, segons van denunciar els sindicats reiteradament, i només es feia servir per a algunes desconnexions territorials, i en el passat per a gravacions puntuals de Tómbola.

Comparteix

Icona de pantalla completa