Diari La Veu del País Valencià
El PPVAL vol impulsar la militància activa mentre el governa una gestora imposada per Madrid

El PP de la Província de València (PPVAL) vol guanyar múscul amb la incorporació de nous militants. El passat 31 d’agost va “donar la benvinguda” a 200 membres i va anunciar 400 altes més durant les següents setmanes. L’allau de fitxatges arriba, però, en un moment en què el partit està dirigit per una gestora nomenada des de la direcció espanyola del PP.

L’òrgan, en principi provisional, està encapçalat pel diputat al Congrés de Diputats Rubén Moreno. Aquest nomenament va ser la solució arbitrada per a evitar el pols entre el fins llavors president del PPVAL, Vicente Betoret, i l’aspirant Mari Carmen Contelles, promoguda per la líder autonòmica, Isabel Bonig. La gestora no té data de caducitat. El congrés frustrat pel pols Betoret-Contelles es va ajornar indefinidament perquè la direcció espanyola del PP volia evitar la imatge de confrontació que es podia transmetre.

El resultat va ser que els militants no van poder triar la seua direcció i van haver d’acceptar el nom triat per Mariano Rajoy i el seu coordinador general, Fernando Martínez Maillo.

L’aportació dels militants

Les bases tradicionals del PPVAL no han tingut res a dir sobre la gestora, però en un gest que recorda la benvolença cap al poble d’alguns monarques il·lustrats europeus del segle XVIII, aquesta direcció provisional vol donar veu als nouvinguts mitjançant una iniciativa anomenada ‘Sumem tots’, unes jornades que “obriran el partit a les noves bases amb l’objectiu d’acostar-los les dinàmiques, projectes i iniciatives que puguen ser del seu interès”.

‘Sumem tots’, segons explica el PPVAL en una nota de prensa, vol “impulsar la militància ‘activa’ dels nous membres i integrar-los en un projecte que pot créixer gràcies a les seues aportacions”.

Les 200 noves incorporacions i les 400 anunciades suposarien, a hores d’ara, un percentatge significatiu del contingent humà del PPVAL i de tot el PPCV, si es té en compte que, per a les primàries on Isabel Boing va reeditar el seu lideratge, només es van comptabilitzar 7.000 mil militants amb dret a vot, és a dir, de ple dret, dels 150.000 que el partit n’havia declarat abans de perdre les eleccions de maig del 2015.

Reconeixement del treball ben fet

La gestora provincial no és l’única en vigor a l’estructura territorial dels populars valencians. A la ciutat de València, la imputació de 9 dels 10 regidors pel presumpte finançament il·legal de les campanyes de Rita Barberà es va solventar amb la substitució de la direcció local per una gestora encapçalada pel diputat a Les Corts Luis Santamaria.

Tot plegat són les “diferències i dificultats” esmentades per Martínez Maillo durant les jornades celebrades a principis de setembre a Alboraia. El número 3 del PP espanyol va felicitar Isabel Boing per haver “resolt bé” aquests entrebancs. “És un motiu perquè estigueu contents. Moltes gràcies perquè ho heu fet molt bé. Enhorabona”, va congratular-se Martínez Maillo, tot obviant que va ser ell qui va nomenar la gestora del PPVAL i va evitar un congrés de confrontació amb Isabel Bonig en una de les parts en conflicte.

Comparteix

Icona de pantalla completa