Diari La Veu del País Valencià
Reclamen la localització de l’abocador d’armament pròxim a Columbretes
Redactaveu / València

El diputat socialista José Luis Ábalos, que ha subscrit la demanda al costat del diputat nacional Ximo Puig i la diputada nacional Susana Ros, insta la Mesa del Congrés a delimitar amb exactitud el parador de l’arsenal, les coordenades correctes i la profunditat del mateix. A més, se sol·licita informació sobre el contingut de l’abocador i sobre les dates en les quals va ser utilitzat.

En els últims dies s’ha desvetlat l’existència de sis abocadors o magatzems d’armament, un d’ells en una fossa marina propera a les Illes Columbretes, que previsiblement va ser usat abans de la seua declaració com a paratge natural, i segons informació facilitada per l’Estat Major de l’Armada, alberga munició caducada.

L’única informació que posseeixen és que en algun lloc del fons marí d’un paratge natural podria “descansar” material bèl·lic. “No sabem ni on exactament, ni d’on procedeix, ni tan sols si suposa un perill per a l’ecosistema o fins i tot per a la població”, ha dit Ábalos.

El PSPV assegura que la Generalitat Valenciana “s’ha desentès del tema, segons informació de la Conselleria de Territori, perquè el dipòsit està en domini públic estatal”. Davant açò, el també secretari provincial de València del PSPV-PSOE ha assegurat que “sembla increïble que tinguem un abocador d’aquest tipus a la costa valenciana i ni el Govern Central subministre informació immediatament ni la Generalitat Valenciana haja demandat explicacions sobre aquest tema”.

El diputat socialista ha assegurat que “les confraries de pescadors ja han alertat dels possibles riscos, i mentre a Fabra l’existència d’aquest dipòsit no li importa, ni ocupa, ni preocupa, els valencians i valencianes no podem constatar si és o no perillosa la seua presència perquè està en ‘domini estatal’. Aquesta és la política del PP davant possibles problemes, cercar excuses competencials per a desentendre’s absolutament, sempre que el seu partit governe a Espanya, és clar”, ha denunciat Ábalos.

Recentment, també el diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés, Ricardo Sixto, va anunciar que el seu grup anava a presentar una bateria de preguntes adreçades al Govern interessant-se pel cementeri d’armament situat a prop de les Illes Columbretes i les mesures de prevenció i de seguiment per a controlar la contaminació.

Comparteix

Icona de pantalla completa